Volkswagen Up! 1.0 60pk BMT move up! (2012)

autoreview

Volkswagen Up
Volkswagen UpVolkswagen UpVolkswagen UpVolkswagen UpVolkswagen UpVolkswagen UpVolkswagen UpVolkswagen UpVolkswagen UpVolkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen UpVolkswagen UpVolkswagen UpVolkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen up!Volkswagen Up!

Signalement

UitvoeringUp! 1.0 60pk BMT move up!
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012
KM-stand bij aanschaf4.750 km
KM-stand laatst62.400 km
Lezerswaardering: 70%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Review VW UP! 60pk BMT

 • 62.400 km

Deze VW UP heeft nu anderhalf jaar dienst gedaan als lease auto en heeft nu een goede 62.000 km. op de teller staan. Omdat 'ie op het punt staat vervangen te worden door een Polo, leek het mij leuk er een review over te schrijven.

Om te beginnen wil ik het onderstel prijzen. Vergeleken met de Franse drieling vind ik dat de Up een stuk stabieler rijdt op hoge snelheden. Ja, hij is wat stug maar daar krijg je dus prima snelwegcapaciteiten voor terug. Niet onbelangrijk als je zoveel rijdt. Ik vind het stuur en weggedrag überhaupt op een hoger niveau staan, evenals de bediening van koppeling en pook. Het navigatiesysteem werkt perfect. Ook met spraak te bedienen, handig als je al onderweg bent. De carkit schijnt minder prettig te zijn voor degene die jou aan moet horen, veel omgevingsgeluid.

Het eerste half jaar dat ik de auto reed kon ik prima leven met de stoelen. Langzaamaan kreeg ik alleen steeds meer last van m'n stuitje. Dit is eigenlijk de voornaamste reden dat de Up wordt vervangen volgende maand.

Het blokje voelt eigenlijk best pittig aan, zolang er maar toeren gemaakt worden. Het verbruikt varieert tussen de 1 op 16 in de stad en 1 op 21 op de snelweg, bij behoorlijk flink doorrijden. Wel zet ik zodra ik de auto start, het start/stop systeem uit. Vind ik niet prettig rijden. Wellicht dat het verbruik gunstiger uitvalt wanneer het systeem gewoon z'n werk mag doen.

Qua betrouwbaarheid ben ik ronduit verbaasd. Er is niets, maar dan ook helemaal niets (buiten een beurtje om) wat er aan gedaan hoefde te worden. Het blokje loopt nog net als dat ik 'm kreeg. Ik rijd 'm altijd even warm, maar daarna wordt 'ie eigenlijk best wel een klein beetje op z'n staart getrapt. Doet 'm dus blijkbaar niets.

Benieuwd of de Polo ook zo betrouwbaar is. Over een half jaar zal ik daar 'ns op terugkomen.

4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens