Volkswagen Touran 1.9 TDI 105pk Optive (2008)
Uitvoering | Touran 1.9 TDI 105pk Optive |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Ik rijd inmiddels een paar dagen in de Touran welke ik als voorloop auto krijg en vond het tijd worden om mijn 1e indruk digitaal te delen.
Aangezien het nog maar een paar dagen geleden is sinds ik de switch maakte van Verso naar Touran 1.9 tdi Optive, vergelijk ik beide auto’s met grote regelmaat. De vering van de Touran is minder stug dan in de Verso en dit manifesteert zich in een verend gevoel wat aanhoud als ik over een drempel ga. Verder mis ik een climate control, donkere ramen en zelf dimmende binnenspiegel welke standaard zaten in mijn vorige auto. Ik moet het nu doen met climatic en een zonnebril als er een auto met verkeerd afgestelde lampen achter me rijdt. Het klinkt misschien verwend maar ik ben er gewend aangeraakt. De motor heeft me aangenaam verrast want het mag dan met 105pk geen snelheidsmonster zijn, met een koppel van 250nm kan goed mee in het verkeer en kan ik goed anticiperen op situaties. Het zicht is ook beter dan in de Verso doordat de voorspijlen in combinatie met het kleine voorruitje anders zijn gebouwd wat voor mij de veiligheid ten goede komt.
Het design is een kwestie van smaak. Mijn vrouw vindt de Touran op een busje lijken maar dat komt waarschijnlijk ook door de kale uitstraling door het ontbreken van een spannende kleur in combinatie met donkere ramen, licht metalen velgen en mislampen. Zelf vind ik het wel meevallen maar met bovengenoemde zaken erop zou het het karakter van de Touran zeker ten goede komen. Het interieur vind ik volkswagens, lekker strak en zakelijk met het karakteristieke VW blauw en rood prominent aanwezig wat ik persoonlijk mooi vindt. Ook de neus met chroom accenten en de knipperlichten in de spiegels vind ik chique.
Deze week komen de winterbanden erop en dan gaat het eind deze maand naar het zuiden richting de sneeuw. Ik hoop dan weer een update te kunnen geven over hoe de auto zich gedragen heeft.