Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 140pk 4Motion Track & Field (2008)

Volkswagen Tiguan
Volkswagen TiguanVolkswagen TiguanVolkswagen TiguanVolkswagen TiguanVolkswagen TiguanVolkswagen TiguanVolkswagen TiguanVolkswagen TiguanVolkswagen TiguanVolkswagen TiguanVolkswagen TiguanVolkswagen TiguanVolkswagen TiguanVolkswagen TiguanVolkswagen TiguanVolkswagen Tiguan

UitvoeringTiguan 2.0 TDI 140pk 4Motion Track & Field
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Een review is natuurlijk erg afhankelijk van de ervaringen van de reviewer.
Ik heb ongeveer 1.200.000 km gereden in diverse auto’s, waaronder 2 Skoda’s (motor achterin) 2 mazda’s 3 serie , 3 Honda Accords en 1 Audi A4 1.9 TDI.
De Audi had geen airco dus erg veel luxe was ik niet gewend.
Alle bovenstaande auto’s heb ik nieuw gekocht en er is er niet één bij waarmee ik niet binnen de eerste paar duizend kilometers terug hoefde naar de garage voor een klein of groot defekt. De Audi A4 spande wel de kroon want hier was zeer veel mee mis, de problemen zijn echter wel met veel pijn en moeite door de dealer opgelost.
Vorig jaar eind december een Tiguan Track en Field bestelt en deze begin maart opgehaald in Wolfsburg.
Ik heb gekozen voor de Track en Field diesel automaat omdat deze een redelijk reservewiel heeft en omdat ik deze uitvoering mooier vind.
Kleur is reflexzilver en als opties –climatronic- trekhaak –alarm- Xenonverlichting- parc assist-iets betere radio met MP3 - 220 Volt aansluiting en extra opbergvakken aan het dak.
Het afhalen van de auto en de bezichtiging van de fabriek en de overnachting is echt een positieve belevenis wat ik iedereen kan aanraden.
De auto die ik ophaalde was inderdaad een Track en Field met alle opties zoals ik die had besteld, echter de auto had een Trend en Fun neus, dus geen hellingshoek van 28 maar van 18 graden.
Terug in Nederland dit probleem voorgelegd bij de dealer en deze heeft de auto in samenwerking met de importeur voorzien van de correcte neus.
De hoge instap en de zit achter het stuur bevallen zeer goed evenals de trekkracht die de auto heeft bij gebruik van een paardentrailer.
Ook de wegligging en de grip op de weg zijn boven verwachting.
De auto heeft een uitstekende verlichting en vooral de extra verlichting in de bochten is erg handig. Mijn vrouw had echter in het begin hier moeite mee omdat ze meende dat er opeens een auto van op zij kwam die zij niet had gezien. De auto nodigt niet uit tot scheuren of racen maar gewoon tot degelijk autorijden.
Het verbruik is volgens de computer 7.2 liter/100km maar volgens mij is dat een beetje te laag, zelf kom ik aan 8 liter/100km. En dat is wel wat anders dan bij mijn vorige auto een Audi A4 TDI die 1 op 17.5 reed .
Natuurlijk heeft deze auto ook een paar minpunten en dat zijn o.a. het zicht naar achteren bij het achteruitrijden en de positie van de binnenspiegel.
Nu ik ( ben maar 1.85 lang) dit als hinderlijk ervaar heb ik ook eens naar andere auto’s zitten kijken en dan valt het op dat bij heel veel auto’s de binnenspiegel te laag zit zodat er een groot gedeelte van het zicht door de voorruit verloren gaat. Het automatisch dimmen van deze spiegel werkt prima en is handig.
De auto heeft nu ruim 5000 km zonder problemen gelopen en ik ben zeer tevreden.
Mijn vorige auto was een Audi A4 TDI die ik in 1995 had gekocht en waarmee ik 430.000 km heb gestuurd. Deze Audi had als enig nadeel de continue en gevaarlijke slijtage van de voorwiel draagarmen die dus ook regelmatig vervangen moesten worden.

Tot nu toe geen echte problemen tegen gekomen.

PRIVATE LEASE Volkswagen Tiguan