Volkswagen Tiguan 1.4 TSI 122pk BlueMotion T. Sport Style (2011)

autoreview

Volkswagen Tiguan
Volkswagen TiguanVolkswagen TiguanVolkswagen TiguanVolkswagen TiguanVolkswagen TiguanVolkswagen TiguanVolkswagen TiguanVolkswagen TiguanVolkswagen TiguanVolkswagen TiguanVolkswagen TiguanVolkswagen TiguanVolkswagen TiguanVolkswagen TiguanVolkswagen TiguanVolkswagen Tiguan

Signalement

UitvoeringTiguan 1.4 TSI 122pk BlueMotion T. Sport Style
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011
KM-stand bij aanschaf11 km
KM-stand laatst144.000 km
Lezerswaardering: 73%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Dag 1

We hebben na veel zoeken en proefrijden gekozen voor de VW Tiguan die we vandaag hebben opgehaald bij de dealer.

Een tegenvaller dat de dealer op geen enkel moment de gemaakte afspraken konden nakomen. Deze week nog de auto terug brengen om de trekhaak te laten monteren.

De Trekhaak

  • 300 km

Gisteren de auto afgegeven bij de dealer voor montage van de trekhaak en vandaag weer opgehaald. Alles ziet er goed uit maar helaas is het afdekkapje kapot. Er wordt een nieuwe besteld. Nu eerst op vakantie.

De eerste beurt

  • 29.889 km

Na veel problemen met de auto voor wat betreft de manier en de staat waarin de auto was afgeleverd heeft de Tiguan vandaag zijn 30.000 beurt gehad (bij een andere VW dealer)

De tik links voor bleek toch een kapotte aandrijfas te zijn. Helaas is deze niet op voorraad in NL en DE en kan het makement niet worden verholpen. Nog even wachten dus.

De Tiguan bevalt zeer goed. Ja het is niet de meest sprankelende auto maar alles zit er op en eraan. Wegligging is goed, ergonomie super, aan de binnenkant ruim ook achterin, geluid = lekker stil en verbuik gemiddeld 1/13,9.
Met de caravan (1200 kg) erachter geen enkel probleem. Volop trekkracht en op snelheid in zijn 6 net geen 2000 rpm. Het verbruik ligt dan rond de 1/8,5

Ook wat min puntjes:

* Navigatie zeer achterhaald, rijden regelmatig in niemandsland en gevoelsmatig altijd om. Nieuwe software voorlopig niet beschikbaar
* De connectie tussen stuurbediening en auto valt weg. Radio uit, even wachten en weer aan helpt. Geen probleem oplossing vanuit VW.
* Wie heeft bedacht dat de automatische dag nachtstand van de display werkt via het licht. In NL wordt ons geleerd met licht aan te rijden dus staat het display altijd op de nachtstand.

Ondanks de matige start zeer tevreden over de Tiguan

Tussentijdsverslag

  • 55.123 km

We zijn ondertussen weer 7 maanden verder, tijd voor een kleine aanvulling.

Een paar weken geleden de winterbanden onder de auto laten monteren. Nu pas valt het op dat de auto met de 17" wielen wel heel erg lekker stuurt. De 16" met winterbanden laat de auto toch wat meer zoeken zodra je op snelwegtempo rijd.

Plus:

Technisch geen enkel probleem gehad in de afgelopen periode. De auto rijd heerlijk.

Min:

De kofferbak is toch wel veel kleiner dan in onze vorige auto, de tildrempel is hoog en de klep opend niet ver genoeg zodat je snel je hoofd stoot. Wel iets om rekening mee te houden, dus gewoon uit proberen.

Bij koud weer schakeld de auto slecht van 1 naar 2. Het lijkt alsof je de koppeling niet goed hebt ingetrapt wat het knarst soms.... Daar is bij de eerste beurt al naar gekeken maar niets gevonden. Toch maar weer na laten kijken. Mischien hebben ander VW's hier ook last van. Ik ben benieuwd.

Van de dealer die de auto heeft geleverd nooit meer iets vernomen. Er zijn veel problemen geweest die uiteindelijk(na veel druk) door de afdeling after sales volledig zijn opgelost.

We zouden als we alleen naar de auto kijken direct weer voor een Tiguan kiezen maar dan wel kopen bij een dealer die na het tekenen van het verkoopcontract ook de klant nog hoog in het vaandel heeft staan...

Nieuwe update volgt na de beurt.

Grote beurt

  • 60.000 km

Vandaag de auto terug gekregen na 8 dagen (+ weekend en 30/4) in de garage te hebben gestaan. Het schakelprobleem is aangepakt. De complete versnellingsbak is vervangen nadat het niet mogelijk bleek te zijn om de juiste onderdelen te bestellen. Dit veroorzaakt door een fout in het bestelsysteem van PON.

Alles door de garage netjes opgelost incl. de vervang auto.
Nu "zingt" er nu iets links voor dus morgen even terug naar de garage.

Wiellager

  • 60.200 km

Het zingen bleek een wiellager links voor te zijn. Dit is direct vervangen maar de auto maakt meer geluid dan voorheen. Volgens de garage ligt dit aan de banden.... Ik heb dit al eens eerder met Conti's gehad dus als dit set moet worden vervangen stappen we over naar Michelins.
Ben benieuwd of hier meerdere "klachten' over zijn. In de morgen lijkt het net of de banden een platte kant hebben van het stilstaan. Dit lost zichzelf op na een paar km maar is niet echt prettig.

We gaan door

  • 74.000 km

Kleine update, km stand nu 74.000 en het banden probleem blijft. Na de winter een nieuw set erop laten zetten en kijken of het beter gaat.
Verder geen enkel probleem gehad. Tijdens de vakantie geen centje pijn, ook niet met de caravan erachter. In het Moezel dal vanuit Bernkastel naar de Hunsruck gereden via een 12% weg met een paar pittige haarspeld bochten. Niet prettig rijden met de sleurhut maar ruim voldoende trekkracht voor handen. Dat was met de Zafira wel anders in het verleden.
Op naar de 90.000 voor de volgende beurt begin 2014

Inruilen

  • 144.000 km

Laatste update:

Tussen de laatste update en de huidige geen enkel probleem gehad met de Tiguan. De auto is 4 jaar oud en de vervanger wordt morgen geleverd. Het is een Mazda CX-5 Skylease GT in de kleur Soul Red geworden.

De Tiguan zou worden ingeruild bij de dealer. Een van mijn collega's was zo gecharmeerd van de auto dat hij deze privé heeft overgenomen. Voor de overdracht nog een controle beurt laten uitvoeren. Hierbij geen enkel probleem gevonden, zelfs de eerste schijven en blokken zitten er nog onder. Deze zijn nog niet aan vervanging toe. Gemiddeld brandstof gebruik over de gehele afstand is 14,8 liter per km geworden. Totale onderhoudskosten net geen cent per gereden kilometer.

PRIVATE LEASE Volkswagen Tiguan

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens