Volkswagen Tiguan 1.4 TSI 150pk BlueMotion T. Sport Style (2010)

Volkswagen Tiguan 1.4 TSI 150pk BlueMotion T. Sport  Style (2010)

UitvoeringTiguan 1.4 TSI 150pk BlueMotion T. Sport Style
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010

Ik heb de auto nu bijna anderhalf jaar in bezit en hij bevalt nog steeds prima. Het is een complete auto met o.a. uitgebreide navigatie, audiosysteem met media-aansluitingen, een panoramadak, automatisch inparkeren en camera aan de achterzijde.
Het automatisch inparkeren is leuk maar ik gebruik het zelden. De camera en sensoren rondom zijn wel erg handig.
De prestaties van de 1.4 TSI zijn toereikend en hij is, mits je rustig rijd, redelijk zuinig voor zo'n hoge auto. Op de lange afstand is gemiddeld 1:15 mogelijk als je rustig optrekt en niet harder dan 110km/h rijdt.
Rijd je wat sportiever is het gebruik gemiddeld 1:12.
De kleur, Mountain Grey, is erg praktisch. Elke week wassen hoeft niet.
Afgelopen jaar met de Tiguan op vakantie geweest naar Noorwegen met 4 personen en bagage. Ca. 6500 km gereden zonder problemen en heel relaxed. Het panoramadak is een aanrader voor potentiële kopers. De hogere instap is ook heel plezierig.
Al met al een goede keuze geweest.

ruim 3 jaar rijervaring.

Ik heb de auto nu ruim drie jaar in mijn bezit en ben nog steeds heel tevreden. De totale onderhoudskosten zijn inclusief de onlangs uitgevoerde 2e grote servicebeurt (60.000km) in de afgelopen 3 jaar en 3 maanden de €.1.000,00 incl. BTW nog niet overschreden.
Het rijcomfort, gebruikersgemak, goed zicht door de hogere zit bevalt mij prima.
Blijf er nog wel even in rijden denk ik.
Ook blijft het verbruik acceptabel met gemiddeld 1:12, waarbij moet worden vermeld dat er ook veel kortere stadsritten worden gereden en op de rijkswegen waar het mag 130km/h wordt gereden. Hou je bv. maximaal 110km/h aan heb ik gemiddeld 1:14,5 gehaald.
Dit lukt mij echter maar weinig.

PRIVATE LEASE Volkswagen Tiguan