Volkswagen Tiguan 1.4 TSI 150pk 4Motion Track & Field (2008)
Uitvoering | Tiguan 1.4 TSI 150pk 4Motion Track & Field |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Vanaf begin heel erg tevreden met onze " Tigi".
Mooi design van de Track&Field versie, in wit....
Stuurt geweldig...
Met de motor was ik af en toe niet tevreden.
De motor liep af en toe niet lekker; schuddenbuiken bij stationair, beetje inhouden bergop (in Luxemburg), geel motor management lampje af en toe oplichten. Ik dus naar VW garage.
Er was eerst iets met een bobine en later kon men 2x uitlezen dat 1 cilinder oversloeg en iets met de turbo klep. Maar omdat dit sporadisch was moest ik maar doorrijden. Als het zich weer voordeed dan moest ik de auto maar een keer voor een paar dagen achterlaten. In hoeverre dit een beslissing van VW of de lease maatschappij was weet ik niet.
Voor de zomervakantie toch nog maar een keer naar de motor laten kijken. Hij stond weer te schuddebuiken (met motor warm uiteraard). Na een week kreeg ik te horen dat de motor uit elkaar moest. Kreeg een vervangende auto.
Dit is er vervolgens gebeurd/mij verteld:
zuigerveren bleven kleven, dit zou een bekend probleem zijn bij de 1.4TSI 150pk
motor is dermate beschadigd dat men blij was dat ik niet met de auto op vakantoe ben gegaan
er is een andere -gebruikte- motor ingebouwd
Onze "Tigi" zojuist opgehaald, motor draait keurig rond. Me Happy :-)
Kreeg wel het advies om de motor af en toe "flink of zijn staart te trappen" om zo het opbouwen van vervuiling op de cilinderwand te beperken/voorkomen.
En ik vroeger maar denken dat dit slecht voor een motor is.
Onderaan de streep:
Het is niet "mijn" auto, mij kost deze episode niets.
Kostenplaatje is voor de lease firma begreep ik. Geen garantie (auto is van eind mei 2008).
You Mileage May Vary :-)