Volkswagen Tiguan 1.4 TSI 125pk Comfortline Business R (2017)
Uitvoering | Tiguan 1.4 TSI 125pk Comfortline Business R |
Bouwjaar | 2017 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
EEN HEERLIJKE EN MOOIE AUTO
Ik heb de auto deze week opgehaald, een maand eerder dan gepland. Volkswagen Tiguan Comfortline Business R 125pk en dan Oryx white. Vergeleken met o.a. de nieuwe BMW X-1, Skoda Kodiaq, Peugeot 5008 en Hyundai Tucson, maar de Tiguan won het bij mij op de looks en op de kwaliteit zeker van de Kodiaq en Tucson. BMW erg mooi ook maar te duur met wat simpele opties al en nu ik em vaker zie rijden vind ik de Tiguan mooier dan de X1. De Tucson is te veel plastic. Peugeot is de lijn niet mooi (persoonlijk) wel het interieur.
Veel opties altijd handig met een leasebak, Lederen bekleding, achteruitrij camera, elektrische achterklep, Led plus (dan heb je drie chromen grill delen i.p.v. twee), sfeerverlichting(echt mooi), spiegelpakket, warmtepakket en natuurlijk het R line pakket. R line pakket maakt de auto mooier, en gekozen voor de 20 inch velgen.
Wel één dingetje de navigatie blijft soms langdurig hangen en daar krijg je em moeilijk uit. Moet nog veel dingen ontdekken in deze auto. Volkswagen app is ook erg leuk en kan je veel gegevens zien van je auto. O.a. ook of je deuren gesloten zijn of dat je handrem erop staat enz.
Het active info display is een leuke gadget. Het display reageert snel. Ik vind vooral het navigatie scherm tussen de tellers een hele mooie weergave. Wel één dingetje de navigatie blijft soms langdurig hangen en daar krijg je em moeilijk uit. Het scherm in het midden is erg mooi. Het scherm reageert goed.
De stoelen zitten lekker en de zijdelingse steun is goed. De binnenruimte is zeer ruim. Ik kan achter mezelf zitten en heb dan nog wat beenruimte over. De plastic tafeltjes zien er leuk en de kids zijn helemaal blij. De kofferruimte is meer dan goed te noemen. Heb er wel een plastic mat in laten leggen.
Conclusie:
Een heerlijke en mooie auto
UPDATE 3625 km:
De auto heeft nu 1 dag in de garage gestaan. Alle lampjes gingen branden. ABS, Achteruitrijcamera, bochtverlichting en nog meer van dat soort sensorachtige dingen. VW dealer heeft een dag gezocht en de software is gereset, want de sensoren waren van slag. Ze begrepen hetzelf ook niet helemaal wat er nu aan de hand was. Rijdt nu weer prima.
Wat valt me verder op. Rijdt 1 op 12 als je normaal rijdt. Navigatie blijft toch regelmatig hangen als je de auto start dan blijft de zandloper lopen. Enige wat je dan kunt doen is even de sd kaart er uit en er in doen. Achteruit verwarming vind ik wat lang duren soms voordat je door de achteruit kunt kijken. Gordelsspanners maken toch wat herrie als je ze niet gebruikt achter. Motor bevalt prima en is voor in Nederland rijden prima.
Kortom bevalt nog prima. Volgende update volgt.
Na 20000 km een update. Auto rijdt goed alleen ik vind de kwaliteit niet top. ik had er meer van verwacht. Hoop piepjes en kraakjes. Dat verwacht je niet bij een dure auto. Krakend geluid nog bij de gordel en dat wordt erger. Tevens als je stilstaat en stationair draait is het net alsof je een boor geluid hoort vanuit de bodemplaat. Dus toch maar een afspraakje met de garage gemaakt. Verbruik 1 op 14 dat is prima. Blijft wel een mooie auto vind ik
PRIVATE LEASE Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan 2.0 TSI 4Motion Highline
- 2016

Volkswagen Tiguan 1.5 Tsi 150pk DSG ACT Comfortline Business · Panoramadak · Apple/Android Car Play · Navi · Elek. Trekhaak · Elek. Achterklep · Alarm · 17'' Inch ·
- 2020

Volkswagen Tiguan 1.4 TSI 150pk DSG7 Highline Business R | Wegklapbare Trekhaak | Panoramadak | 360° Camera's
- 2018