Volkswagen Tiguan 1.5 TSI 150pk ACT Highline Business R (2019) #2

Volkswagen Tiguan 1.5 TSI 150pk ACT Highline Business R (2019)

UitvoeringTiguan 1.5 TSI 150pk ACT Highline Business R
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2019
Jaar van aanschaf2019

Eerste 1000

Kan nog niet echt een review schrijven met goed 1000 km op de teller.
Kan wel vergelijken met mijn vorige auto (Audi A3 Limousine 1.4 S Line sport.
Audi was sportiever, harder geveerd, sportonderstel, uiterlijk ook sportiever.
Tiguan is comfortabeler, qua prestaties doet hij niet onder voor de Audi.
Afwerking is net als bij Audi van grote klasse.
Ruimte in de Tiguan is enorm, voor mede passagiers en kofferruimte.
Rij een Highline Business R 1.5 TSI met alles erop en eraan. Die luxe extra´s zoals achteruitrij camera, adaptive cruisecontrol, verkeersbordherkenning, panorama schuifdak, eletrische achterklep, rijden binnen de lijnen, enz.....bevalt uitstekend.
Ik hoop er nog vele jaren prettig in te mogen rijden.
Volgende ervaringen volgen........

Reactie op reviews ineens niet meer toegestaan, ra

Probleem met reactie op reviews.
Kan ineens niet meer, ik wil dat dat wel kan.
Kan het niet veranderen.
Sorry

Bijna half jaar oud

Ben nu bijna half jaar in het bezit van mijn Tiguan.
Er zijn paar dingen die me opgevallen zijn de afgelopen tijd.
In de eerste plaats is het verbruik van deze auto hoger dan van mijn vorige, Audi A3.
Ik kom nu uit op 'n gemiddeld verbruik van 1: 14 bij rustig rijgedrag.
Met de Audi haalde ik gemakkelijk 1:16.
Verder vind ik de adaptive cuise control soms heftig reageren wanneer medeweggebruiker op baan ernaast in het vizier komt.
Dan remt mijn auto soms terwijl dat helemaal niet nodig is.
Verder geen gekke dingen, maar dat zou ook raar zijn van 'n auto van half jaartje oud en nog maar 7000 km op de teller.
Rijdt fijn, grote bagageruimte, heerlijke hoge instap, vlotte schakeling.
Kijk ernaar uit om met deze auto naar de Ardeche te rijden.

bijna toe aan 1e servicebeurt

Na 22.000 km en bijna 2 jaar in bezit te zijn van de VW Tiguan is hij toe aan zijn 1e servicebeurt.
Ik heb totaal niets op of aanmerkingen op deze auto.
Rijd voortreffelijk, comfortabel, redelijk zuinig in verbruik, kortom ik ben bijzonder tevreden en voel me nog steeds erg lekker elke keer als ik in de Tiguan stap.
Wat mij zeker goed bevalt is de ruimte, we zijn met z'n tweetjes en fietsen graag.
Gaan dus ook regelmatig weekendje of weekje weg.
Aangezien mijn vrouw dan nogal veel mee wilt nemen is daar in deze auto ruimte genoeg voor.
Fietsendrager erop en wegwezen.
Door Corona heb ik er nog niet mee op vakantie naar buitenland gekund.
Dat is jammer, aangezien je dan op lang traject beoordelen kunt of de stoelen ook op groot af te leggen afstand goed zitten.

10,0

PRIVATE LEASE Volkswagen Tiguan