Volkswagen Tiguan 1.4 TSI PHEV 245pk R-Line Business+ (2022) #2
Versnellingen | 6, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2022 |
Jaar van aanschaf | 2022 |
Mijn eerste Tiguan
Dit zal mijn aller eerste review zijn, maar sinds ik nog nergens een goede review zag over de tiguan PHEV dacht ik dat ik het maar eens ging proberen. laat me zeker weten moest er nog wat aan moeten worden toegevoegd.
De wagen is al besteld vanaf begin maart 2021 en zou een der dagen worden geleverd. Maar ik kijk er al lang naar uit om deze auto te kunnen ontvangen dat ik hierbij al een review wou starten.
Nu even wat achtergrond informatie.
We heb een kind en we zouden in de toekomst er zeker nog wel 1 bij willen. dus de wagen zou groot genoeg moeten zijn voor nog een buggy en alle zaken hierrond.
Het is een bedrijswagen (lease wagen) en we hadden maar lijst met een beperkt aantal wagens, in een beperkte uitvoeringen. Ook moest het een hybride zijn of een electrische wagen.
Ik zelf had 1 enkel eis, de auto moest confortabel zitten en goed voor langere afstanden, sinds ik een lastige rug heb.
Hieronder een lijst van de mogelijkse wagens.
- BMW X1 hybride
- VW Tiguan EHybride
- Tesla model 3 standard range
- Mercedes CLA Shooting break 250e
- Skoda Superb IV
- ...
Ik ben een auto fan en zag het nog niet direct zitten om een electrische wagen te pakken, mijn ouders wonen op 160km weg en ik las dat de tesla in de winter niet altijd zijn 300km kon halen. Ik zag dit bijvoorbeel niet zitten om de auto tussendoor te moeten opladen. (en ik wou eventueel nog een auto met een motor.) Al snel vielen de eerste wagens weg en bleven de VW, BMW en Skoda over. Hier zijn we dan ook mee gaan testrijden.
Eerst de BMW X1 gereden, goede auto, zeer dynamische wagen, maar de kofferruimte was niet zo goed en mijn vrouw vond deze wagen "te hard" rijden. vond ik jammer maar het was zeker nog een optie.
Verder zijn we gaan rijden met de tiguan. Sinds mijn vrouw een Seat Ateca heeft en dit op hetzelfde platform baseert, kende we het principe al van de tiguan. Toch zitten hier nog subtiele verschillen op (mbt geluid en afwerkingen). De tiguan hybride werkt super goed samen en kan soepel wegrijden en schakelen zonder dat je hier iets van merkte.
Dan zijn we gaan rijden met de superb, wat een zeer comfortabele wagen is, groot koffer, maar sinds ik wat last heb van mijn rug had ik liever een hogere auto. dus viel deze al vrij snel weg.
Uiteindelijk een samenstelling van beide wagens laten maken, en nog een bekeken wat de voor en nadelen was van beide wagens.
Hier is de tiguan eruit gekomen als winnaar voor ons. (ook was de vrouw hier grote fan van)
Volkswagen Tiguan Life eHybrid met als volgende opties:
- Protection Pack
- Metaalkleur
- ergoActive zetels vooraan met elektrisch regelbare lendensteun en massagefunctie
- Omgevingsaanzicht "Area View" incl. achteruitrijcamera "Rear View", met nummerplaathouder voor en achter
- Pack "Travel"
- Elektrisch bediende kofferklep
- Navigatiesysteem Discover Media incl. Streaming & Internet, met verkeersbordherkenning
- Buitenspiegels elektr. regel-, verwarm- en inklapbaar, omgevingsverlichting, parkeerfunctie aan passagierskant
- Winter Module
- Dolphin Grey Metallic
Het is een belgische uitvoering. Ik weet dus niet of hier een verschil op zit.
Jammer genoeg nog niet een volledige review, maar vanaf ik de eerste 1000 km erop heb zitten zal ik het zeker aanvullen en de score aanpassen.
Moesten er opmerkingen zijn, laat het me weten zodat ik dit kan aanpassen.
En nu wachten voor enkele dagen tot ik de wagen kan afhalen :)
PRIVATE LEASE Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan 1.4 TSI eHybrid Elegance 245PK DSG Pano-Schuifdak, Adaptieve Cruise Controle, 360gr. Camera, Stoel-Stuur en Achterbankverwarming, Navi, Matrix LED-Verlichting, Side Assist, Trekhaak, 19" LM Velgen
- 2023

Volkswagen Tiguan 1.4 TSI eHybrid R-Line Business+
- 2022

Volkswagen Tiguan 1.4 TSI eHybrid R-Line Business+ | 245 PK | Plug-In | Automaat | Panoramaschuif-Kanteldak | Ergo Stoelen | Achteruitrijcamera | Digital Cockpit | Navigatie PRO (Groot Scherm) | Stoelverwarming | Parkeersensoren | Trekhaak incl. Trailerassist
- 2021