Volkswagen Sharan 2.0 TDI 140pk BlueMotion T. Comfortline (2011)
Uitvoering | Sharan 2.0 TDI 140pk BlueMotion T. Comfortline |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
eerste ervaringen
Een aantal weken geleden mijn nieuwe VW Sharan, model 2011 opgehaald. Korte beschrijving: 2.0 diesel, 140 PK, DSG (automaat), keyless entry, electrisch bedienbare schuifdeuren en achterklep, glasdak, navigatie, parkeerassistent en camera.
Eerste korte bevinding—ik ben van plan later updates toe te voegen. Motor en rijden is zeer stil. Zitpositie overal is goed. Keyless entry en start, en openen en sluiten van deuren is subliem. Rijcomfort is subliem. Auto is wel enorm groot (had iets compacter gemogen). Verbruik: 13-18 km/l = zeer goed.
GPS antenne staat iets scheef gemonteerd. Derde rij zetels bruikbaar ook voor volwassenen (175-180 cm) met goed comfort, maar het vouwmechanisme voelt wat kwakkelend aan. Tot nu geen echte fabrieksfouten opgemerkt (en dat is soms anders bij VW). Bediening van de vele functies had iets eenvoudiger gekund. Betrouwbaarheid ken ik nog niet (maar ik moet iets aangeven).