Volkswagen Sharan 1.4 TSI BlueMotion T. Comfortline (2011)
Uitvoering | Sharan 1.4 TSI BMT Comfortline |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Geleverd!
Hij is geleverd, de Sharan ik wist niet dat het nog beter kon dan de Touran die wij hadden want dat is ook een fantastische auto alleen kon ik wel wat meer laadruimte gebruiken, en we konden een goeie deal met de dealer maken dus hebben we besloten de knoop door te hakken en hem te bestellen, nou naar de eerste week rij ervaring geen spijt. wat een perfekte auto! En wat een laadruimte! gemakkelijk te vergroten door eenvoudig de bank iets naar voor te schuiven of door hem in te klappen, dan onstaat er een ruimte van ruim 2440 liter! Het rijcomfort ligt hoger dan bij de Touran, de hobbels in de weg daar merk je niet veel van, en hij rijd als een limousine zoals m'n zoontje dat iedere keer zegt, de extra's die wij naast de comfortline hebben is een sportonderstel, dit heb ik gedaan omdat ik hem orgineel nogal hoog op de poten vond staan, ik vind het niet mooi als je zo in de wielkassen kan kijken, en hij is sportief af geveerd met een strakke wegligging, verder hebben wij donkere achterruiten genomen, een trekhaak, Carkit, chromen dakreling en metaallak. de eerste ervaringen; starten is een feest! lijkt wel een 6 cilinder! het motorgeluid is minimaal, remmen gaat vanzelf, je moet altijd weer een beetje wennen aan de omvang van een auto, maar met inparkeren valt het mee, als je bij twijfel uitstapt blijkt dat je nog een 1/2 meter meer ruimte hebt dan verwacht, rondom goed zicht, waar we wel een beetje aan moeten wennen is de automatische handrem, gewoon een knop, je hebt toch iedere keer van, waar is die hendel gebleven? maar goed dat went wel. Verder vind ik dat het gezeur ook maar eens afgelopen moet zijn dat VW's standaard weinig extra's hebben, hij is ruimvoldoende voorzien van allerlei snufjes en extra's, alleen het menu van de boordcomputer al, is zo uitgebreid dat ik naar een week nog niet weet hoe het allemaal werkt, dus kom ik er later nog eens op terug!
Meer ervaring
Zo nu heb ik weer wat meer ervaring met "Das Auto"! want dat is het wel, alleen het verbruik valt mij wat tegen, ondanks de bleumotion technologie, vind ik het verbruik behoorlijk, ik weet het is een auto van 1700kg, maar toch gemiddeld 9 liter op 100km is aan de hoge kant als er in de boekjes staat dat het verbuik 7,6 liter is, wie compenseert mij? voorral met de huidige benzineprijs is dat op jaarbasis wel een tegenvaller, ik ben geen slak maar ook geen racer, en ik schakel door voordat hij 2500 toeren heeft. Laatst een rit naar de Dordogne gehad dan presteerd de auto veel beter wat betreft verbruik! 7,9 tot 8,5 liter per 100km is dan het gemiddelde. Verder zijn we er helemaal tevreden over, alles zit waar je het verwacht, en de cruisecontrol is veel beter uit gedacht dan bij onze vorige auto, het is een hendel onder de knipperlicht hendel, als je de juiste snelheid hebt dan druk je op de voorkant, wanneer je moet remmen en daarna weer dezelde snelheid wilt rijden dan trek je de hendel naar jezelf toe waardoor de snelheid weer hetzelfde wordt voordat je remde, echt ideaal, allen heb ik in het begin ook weleens gehad dat ik een seintje met groot licht gaf doordat ik de verkeerde hendel te pakken had, nu gebeurd me dat niet meer, verder is het zo dat als je 10km sneller wilt de hendel naar boven moet bewegen en 10km eraf de hendel naar beneden, heel gebruiksvriendelijk! en daardoor gebruik je bijna altijd de cruise. De wegligging is subliem! in Frankrijk heb je van die slinger snelwegen met bochtje naar rechts bochtje naar links, met behoorlijke snelheid blijft tie mooi in z'n spoor, en je hoeft maar licht te sturen, bij zo'n rit weet je waarvoor deze auto gebouwd is! En had ik al verteld hoe ruim hij is?
update
Vandaag is de Sharan terug geweest naar de garage voor een update van de software van het ABS systeem, alles is goed verlopen, ik kreeg een aantal weken geleden een brief van VW nederland dat de auto om veiligheidstechnische redenen, terug moest naar de dealer, eerst schrik je, maar naar een telefoontje bleek het allemaal erg mee te vallen en dat ik gewoon een afspraak kon maken, zo gezegd zo gedaan.
Verder bevalt de auto steeds beter al is het alleen al omdat hij per dag zuiniger wordt, inderdaad 1:12 1:13 is nu steeds vaker het gemiddelde, wel fijn bij de huidige benzineprijzen, het gebeurt nu steeds vaker dat ik eens per twee weken tankt, in het begin was hij iedere week leeg. Wat mij verder erg bevalt is de dagrijverlichting, misschien vind je dat onzin maar ik rij graag met licht aan ook overdag, bij de Touran was het zo dat als je hem op automatisch zet dat je dan overdag zonder verlichting reed, maar als je hem aanzet ook de statische bochtverlichting werkt, ik vind dat onzin overdag, nu heb ik de schakelaar in de Sharan op automatisch staan, dit betekend overdag dagrijverlichting, en waneer het gaat schemeren gaan de stadslampen aan en werkt de statische bochtverlichting automatisch mee, dus nu hoeven we er niet meer aan te denken en gaat alles vanzelf.
Maar wat ik het allerfijnste vind aan deze auto, als ik hem vergelijk met de Touran is; dat de overbrenging heel anders is, de Touran een 6 bak met een 140 pk sterke Tsi en de Sharan een 6 bak met 150 pk sterke Tsi, weinig verschil zou je denken, maar niets is minder waar, hoe ze het gedaan hebben weet ik niet maar de motor loopt veel rustiger, bij de Touran was het bij 90km en 3000 toeren overschakelen naar z`n 5 en bij 110 km en 3000 toeren naar de 6e versnelling, bij de Sharan is het bij 100km en 2500! toeren naar z`n 5 en bij 120-125km en 2500 toeren naar z`n 6, en dat is een genot! Heel rustig en voldoende kracht, je kan je wel voorstellen wat er gebeurd als je bij die versnellingen doortrekt naar de 3000 toeren of meer!
Vakantie inspectie
Vandaag is de Sharan in de garage geweest voor een vakantie inspectie ivm de vakantie naar Italië, de adriatische kust, geen problemen gevonden, alleen een halve liter olie was nodig, dat is normaal naar 15000km
Vakantie ervaringen
Net terug uit Italië, en ruim 3000km op de teller bij gezet, nog steeds geen slechte ervaringen gehad, wat een Auto! Eerst het verbruik, gemiddeld 1:13, nou werd er terplaatse niet echt hard gereden ivm 2 baans wegen maar de weg er naar toe en terug hebben we hem flink de sporen gegeven, maar hij geeft geen krimp! blijft goed presteren ondanks de hoge bergen en diepe dalen en met z'n vijven erin met bepakking, andere auto's zie je terug zakken berg op maar de Sharan niet, met de cruise control sleurt hij hem gewoon naar boven, zonder dat er ook maar 1 km van de snelheid afgaat, wat door de kinderen als zeer goed werd ervaren was de ruimte, ze konden lekker ruim zitten, liggen, luieren, dvdtje kijken, en kwamen dan ook uitgerust aan op de plaats van bestemming! Wat ook ideaal is, is de climat control, wat een genot is het als je gaat tanken met 32 graden en je stap in de auto die lekker 19 graden is en blijft, op de terugweg hebben we de Fernnpass gereden ddor Ostenrijk ook lekkere bochten en hoogte verschillen maar ook dan blijft hij goed in zijn element en aan de weg kleven.

Volkswagen Sharan 1.4 TSI 150pk BMT Comfortline 7 persoons
- 2015

Volkswagen Sharan 1.4 TSI Comfortline 7p. Climat, Elek. Deuren, Pdc, LM..
- 2013

Volkswagen Sharan 2.0 TSI 200pk Automaat Highline 7-Pers Pano/Xenon/Led/Leer/Stoelverw./Camera/DynAudio/Lmv
- 2014