Volkswagen Passat Variant 2.0 Comfortline (2001)
Uitvoering | Passat Variant 2.0 Comfortline |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Betrouwbaar en niet kapot te krijgen
De passat heb ik in januari 2004 gekocht met een kilometerstand van 180.000. Nu in 2010 staat de km stand op 400.000.
Deze auto was een lease-auto en heb ik voor 11.000 eudro gekocht via mijn grage. Nog nooit heb ik noemenswaardige problemen gehad.
Pas in 2009 heb ik de dynamo moeten laten vervangen. Dat was het duurste in de afgelopen 6 jaar. De auto wordt maar 1 keer per jaar door de dealer onderhouden en daar wordt ook de distributieriem tijdig vervangen. Voor de rest doe ik er zelf helemaal niets aa, behalve olie bijvullen. De carroserie houdt zicht goed, ondanks dat de auto maar 1 keer per jaar met de hand gewassen wordt. Prima kwaliteit.
Gaat nog steeds goed. Geen problemen
Ik heb eigenlijk weinig te melden. De auto functioneert nog goed. Een enkele hapering van de turbo gehad, maar dat was de volgende dag over. Oorzaak onbekend, verder niet naar gekeken.
Eén koplamp wordt iets doffer, ik denk dat dat aan het glas ligt.
Geen olieverbruik. Carosserie begint wat corrosie te vertonen, bij de driehoekjes van de deurstijlen en de voorkant van de motorkap. Niet verwonderlijk na 432000 km en één wasbeurt met wax per jaar.
Rij hem helemaal op. Zolang er verder niets aan mankeert blijf ik erin rijden. Het blijft een betrouwbare auto. Mijn volgende aankoop zal een mercedes 220 of 270 cdi zijn. Puur omdat ik eens wat anders wil gaan rijden.