Volkswagen Passat Variant 1.6 TDI 120pk Comfortline (2015)

Volkswagen Passat
Volkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen PassatVolkswagen Passat Variant

UitvoeringPassat Variant 1.6 TDI 120pk Comfortline
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2015

betrouwbare zakenauto

Nadat mijn eerste Passat richting de einddata liep v.w.b. de kilometerstand wist ik gelijk dat mijn volgende leaseauto weer een VW Passat zou zijn. Het nieuwe type was nog niet fysiek aanwezig, maar ik had hem al bij PON in Leusden gezien en verder uit de brochure besteld.
21 januari 2015 werd mijn wachten beloond. In de showroom stond een schitterende glimmend gepoetste nieuwe Passat op mij te wachten.
Het is een zeer comfortabele reisauto die de vele km moeiteloos ondergaat. Het is heerlijk stil in de auto en dankzij zijn lagere gewicht en 5 PK meer vermogen kan deze auto makkelijk meekomen op de Nederlandse wegen. Ook op de Duitse snelweg kan deze Passat goed meekomen. Wat vooral opvalt is de verbetering van de souplesse die de auto heeft bij het versnellen van bijvoorbeeld 90 naar 120 km/u Bij het vorige model moest ik nog wel eens terugschakelen van 6 naar 5 maar dat is nu helemaal niet meer nodig.
De stoelen zitten perfect zeker voor langere personen (ik ben 1.90) Achter mij is er nog steeds behoorlijk veel ruimte voor de achter passagier. Natuurlijk weet iedereen al dat de laadruimte een sterkt pluspunt is van de Passat. 2 racefietsen met de wielen gewoon in de voorvorken is het makkelijk om even snel een lang weekend naar de Alphe "'Huez of Mont Ventoux te gaan.
Ik heb inmiddels al weer een andere leaseauto uitgezocht en besteld. Dit zal mijn 3e Passat worden.
Nog ruim 20.000 kilometers met deze auto rijden iets wat in ongeveer 3 maanden is gebeurd. Dan zal mijn nieuwe Passat Connect klaar staan.

Belangrijkste pluspunten:
* heerlijk ruime en stille auto
* soepele dieselmotor
* uitgebreid luxe dashboard met alle functionaliteiten makkelijk te bedienen
* perfecte stoelen
* veel lichtopbrengst van de mooie LED verlichting

min punt:
* Navigatie wil je regelmatig een afrit laten nemen, om daarna via diezelfde oprit weer de weg te vervolgen
* Olieverbruik is nog steeds een aandachtspunt bij VW. De 30.000 km interval beurt haalt deze auto niet zonder 1 liter olie tussentijds bij te vullen.

10,0