Volkswagen Passat Variant 1.4 TSI ACT 150pk Highline (2016)

Uitvoering | Passat Variant 1.4 TSI ACT 150pk Highline |
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Even een kort verslagje van de eerste ervaringen.
De afgelopen 10 jaar gereden in een Toyota avensis. Prima auto en deed het ook nog goed maar na 10 jaar toe aan een nieuwe auto.
Omdat Toyota prima beviel stond op de shortlist de nieuwe avensis (afgevallen omdat het interieur erg tegenviel) en de Rav4 hybride (afgevallen om de prijs, de tegenvallende automaat en lastige pakruimte).
We gebruiken onze auto voornamelijk voor de (tent-kampeer) vakanties en hebben daarom vooral behoefte aan een goede bagageruimte. De vakantie doelen liggen vaak ver weg (Portugal, Spanje, Italië) en daarom ook behoefte aan een prettig rijdende auto voor lange afstanden.
Naast de toyota's ook gereden in een Volvo V70. Ook prima auto maar toch afgevallen vanwege het gedateerde uiterlijk en de hogere onderhoudskosten.
Passat proefrit beviel prima en het aanbod dat we kregen was ook ok. De highline is al goed compleet. Daarnaast nog digitaal info display (bevalt nu al fantastisch) en trekhaak.
Vier jaar garantie werd standaard aangeboden.
Aflevering was uitstekend (pon Amersfoort). Veel tijd genomen om alle uitgebreide mogelijkheden door te nemen.
De eerste kilometers bevallen uitstekend. Nooit gedacht dat er zo'n groot verschil zou zijn tussen de avensis en de Passat. Veel stabiliteit, rust en allerhande mogelijkeden. Ook prima stoelen. Nog maar 200 km gereden dus er valt nog weinig over betrouwbaarheid en ervaringen op lange afstanden te melden. Maar o.b.v de eerste km's heb ik alle vertrouwen in.
Op aw staan de afgelopen tijd veel negatieve berichten over vw. Daarom enigszins huiverig geworden wat de ervaringen met de nieuwe Passat zouden zijn. Gelukkig dus onterecht. Voorlopig zeer positieve ervaringen, hoop dat het zo blijft.
Over een tijdje een review gebaseerd op wat meer ervaringen.