Volkswagen Passat Variant 1.6 TDI 120pk Comfortline Business (2017)
Uitvoering | Passat Variant 1.6 TDI 120pk Comfortline Business |
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2017 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
Eerste kilometers met de Passat
Auto gekocht met 179.743km op de teller. Plan is om er ca 4 jaar (4x 40.000km) mee te rijden. Stel we rekenen 50.000km per jaar (ook nog 2 vakanties, en wat extra ritten), dan zou er tussen de 340.000-380.000km op de teller staan bij verkoop.
I.v.m. een aanlopend lager in een spanrol van de distributieriem ben ik met de verkopend garagehouder overeengekomen om de distributieriem niet bij 210000km maar bij 180000km te laten vervangen, volgende week.
Ik hoop van niet, maar verwacht nog mogelijke problemen met de DSG automaat, al schijnt de DQ200 uit deze generatie betrouwbaarder te zijn dan eerder. Bij aanschaf schakelt de automaat goed, ook bij hoge toeren, in de S-stand vloeiende overgang (juist bij traag optrekken geeft de motor even iets meer toeren voor het volgende verzet in gang is gezet, maar bij feller accelereren verdwijnt dit). Net als bij mijn vorige auto (Golf 6) kraakt er bij de eerste verkeersdrepel wat bij de voorwielen, maar dat verdwijnt later in de rit.
Ik hoop geen problemen met het roetfilter of de EGR-kleppen te krijgen, maar als het roetfilter moet vervangen, dan liever bij 240.000km dan bij 330.000km, dan wordt de keuze wat makkelijker.
Inmiddels is de eerste rit gemaakt, naar het strand. Het is een heerlijke rijdersauto, met veel comfort, voor de kilometerstand nog stoelen in perfecte staat (niet versleten, niet doorgezeten - dat was bij de Golf bij aanschaf 186k km, wel anders). De adaptieve cruise control kan zoals bekend niet op normale cruise control worden gezet, alleen op een limiter. Maar tot zover is daar goed mee om te gaan - in noord-Nederland is dit denk ik minder een issue dan in de randstad (waar meer files zijn en minder afstand gehouden kan worden).