Volkswagen Passat Variant 1.4 TSI ACT 150pk Highline Business R (2018) #2
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
eerste 1000km op mijn nieuwe aanwinst
na 7.5 jaar met veel plezier in een Touran hebben gereden werd het tijd voor wat anders,
afgelopen jaar veel kosten gehad en niet helemaal gepland ben ik met de Touran mijn woonwerk kilometers gaan rijden wat niet de goedkoopste oplossing is gebleken,
ik ben wel een VW liefhebber en mijn oog viel op een gebruikte Passat van 2018 met relatief weinig km op de klok (60000) uiteraard wilde ik wel weer een automaat en het liefst wat zuiniger rijden dan de Touran die gemiddeld zo'n 7.4 liter gebruikte per 100km,
na een half uurtje sturen en een goed gevoel was de deal snel rond en staat na een korte vakantie in Nederland de eerste 1000km er al weer op, en dat op 1 tank brandstof! ja de tank is vrij groot zo'n 66 liter maar de eerste cijfers spreken me wel aan, 5,7 liter op 100km haalde ik met relatief veel snelweg kilometers,
zuiniger gaan rijden is dus wel gelukt aangezien ik 300km woon-werk verkeer per week rij,
de eerste indruk is dus goed en een lagere auto rijden went ook wel weer snel, minder last van zijdelingse wind is goed merkbaar en minder luchtweerstand zal zeker een rol spelen bij het verbruik,
regelmatig verschijnt in het display de 2 cilinder eco modus wat bij moet dragen aan het verbruik, op zich interessante techniek maar als techneut vraag ik mezelf dan af of die 2 cilinders die meer "werken" niet harder slijten haha
mijn 3 jonge kinderen vinden de Passat ook prima en als alleenstaande ouder zit er altijd wel 1 voorin dus niemand hoeft te klagen over ruimte,
kwa bergruimte voldoet deze auto prima maar in de zomer als we gaan kamperen zal er wel een dak koffer mee gaan omdat we dan veel spullen nodig hebben,
ik houdt jullie op de hoogte van mijn ervaringen
ruim 10000 km verder
Met de Passat heb ik een hele fijne auto voor de komende jaren gevonden,
al had hij bijna zijn weg naar de handelaar weer gevonden,
Na een maand rijden begon mijn rug op te spelen en was ik nog steeds op zoek naar een goede zithouding, als je jarenlang in een Touran gereden heb in een rechtop-zithouding kon ik niet snel wennen om wat onderuit te zitten, Dit begon mij zo tegen te staan en was in staat hem weg te doen,
Sinds een maand en met hulp van een klein kussentje in mijn onderrug zijn de klachten verdwenen en ben ik echt tevreden,
Wat mij erg aanspreekt is dat de motor heel erg stil is bij 100km/h, hij loopt dan net geen 1900 toeren en ga dagelijks met een glimlach naar mijn werk,
De automatische Cruis control is leuk maar reageert erg schokkerig op auto's die voor je invoegen waardoor je zelf ook weer schrikt, wanneer je veel snelweg kilometers rijdt leer je zelf ook goed met een normale cruise control omgaan, de techniek is misschien beter van nieuwere auto's.
De ruimte in de auto is heerlijk en op kampeer- vakantie met dak koffer paste alles prima, zelfs dan is het verbruik met 1:16 nog prima,
Tot nu toe is het totale gemiddelde verbruik met 1:18.5, ik ben een zuinige rijder en de auto geeft op de snelweg vaak een verbruik van rond de 1:22 aan,
Tot nu toe ben ik erg blij met de auto en we rijden lekker verder,