Volkswagen Passat 1.9 TDI 130pk Comfortline (2001)
| Uitvoering | Passat 1.9 TDI 130pk Comfortline |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2001 |
| Jaar van aanschaf | 2001 |
| KM-stand bij aanschaf | 10 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Evenals de vorige twee Passats die ik heb gehad, bevalt ook deze mij erg goed. Ruim, betrouwbaar en beduidend sneller dan de vorige 110 Pk. De afwerking van de auto is saai maar degelijk en goed. De turbo van deze auto is duidelijk hoor- en voelbaar en met name dat laatste valt me wat tegen. De turbo pakt hem niet direct goed op maar komt er iets later voelbaar bij in. De turbo laat ook een duidelijke fluittoon horen bij, met name, lage snelheden. Gemiddeld brandstofverbruik komt uit op zo’n 1:17 en daar hoef ik niet echt mijn best voor te doen. De auto ’zuipt’ echter behoorlijk als er een caravan achter is gekoppeld, de 1 op 10 red ik dan zeker niet.
Problemen gehad met de elektrische voorruitbediening. In 2004 begaf de bediening het van het rechter voorportier en nu begint ook het linker voorportier dezelfde verschijnselen te vertonen. Ondanks de 50% coulance toch nog zo’n 90 euro aan reparatiekosten per portier. Verder problemen gehad met de luchtmassameter van de turbo, ook dit is met coulance gerepareerd.