Volkswagen Golf Variant 1.5 TSI 150pk Highline (2018)
Uitvoering | Golf Variant 1.5 TSI 150pk Highline |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
Erg fijne auto, maar vanaf aankoop problemen met b
Erg blij met de aankoop van mijn VW Golf Variant, nu ruim 2 jaar in bezit. Na VW's te hebben gehad met 86 pk en 110 pk, wilde ik nu een auto met iets meer vermogen. De Golf is uiteraard nog steeds geen raceauto, maar 150 pk rijdt zoveel lekkerder. Van 0-100 in zo'n 8,6 seconden is prima en vanaf nu voor mij ook meteen het minimum.
Problemen met blind spot
Vanaf de aankoop deed de blind spot het niet goed. De garage heeft het tot drie keer toe gerepareerd: van het resetten van de computer (storing) tot aan het vervangen van kabels aan toe, maar het probleem blijft terugkeren. Bij aankoop van de auto heb ik er een trekhaak onder laten monteren, maar dit is opnieuw gekalibreerd (?) en zou dus geen probleem moeten zijn. De garage heeft er naar eigen zeggen alles aan gedaan, maar de blind spot werkt helaas niet goed. De blind spot gaat op de snelweg herhaaldelijk aan als er geen auto's in de dode hoek rijden. Dit gebeurt zo frequent dat ik heb besloten de blind spot uit te zetten. Meer mensen die hier last van hebben? Ik hoor het graag.
Prima gezinswagen
Met twee kinderen is de Variant een ideale wagen met lekker veel ruimte, al nemen kinderstoelen/maxi cosi's achterin zoveel ruimte in dat het zelfs voorin krap wordt. Mocht je beiden erg lang zijn en twee of drie kinderen hebben, dan kun je misschien beter voor de VW Passat gaan, al neemt een kinderstoel van een kleuter minder ruimte in dan een kinderstoel voor een baby of peuter. Uiteindelijk komt er dus weer meer ruimte beschikbaar voorin;-) O en de kofferbak is top, zeker als er een of twee buggy's achterin moeten...
Op alle onderdelen een voldoende
Verder scoort de VW Golf Variant op alle onderdelen in mijn ogen een ruime voldoende. De auto blinkt nergens in uit, maar de zitpositie is prima, net als het digitale instrumentarium, de rij-eigenschappen en ook de ergonomie en het gebruik van knoppen werkt zo intuïtief dat het bij een volgende auto lastig wordt om niet weer voor VW te kiezen:-)
PRIVATE LEASE Volkswagen Golf
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Volkswagen Golf 1.4 eHybrid GTE 19" Adelaide | Sfeerverlichting | Apple Carplay | Parkeersensoren rondom | Nieuwstaat!
- 2020

Volkswagen Golf 7.5 2.0 TSI GTI Performance|PANO|KEYLESS|CAMERA|LEDER|VIRTUAL COCKPIT|DSG|
- 2017
![Volkswagen Golf 1e Eigenaar [ LED Leder Virtual Navi Stoelverwarming ]](https://cdn.autotrack.nl/cdn-cgi/image/width=320/58147876/0-1ef97f5f2c3268b2fa8708c01b7af19f.jpg)
Volkswagen Golf 1e Eigenaar [ LED Leder Virtual Navi Stoelverwarming ]
- 2019