Volkswagen Golf CL KAT-Diesel (1992)
| Uitvoering | Golf CL KAT-Diesel |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1992 |
| Jaar van aanschaf | 2000 |
| KM-stand bij aanschaf | 218.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Starten en lopen, weinig onderhoud en laag verbruik zijn de kenmerken van deze Golf. Auto voelt ondanks kilometrage en leeftijd gewoon nog strak aan, twee keer mee op vakantie geweest met motortrailer door de bergen, totaal 10000 kilometer en geen klap verkeerd. Minder is dat de auto maar 60 pk levert en dat is vooral op de snelweg als je wilt versnellen van 100 naar 130 gewoon te weinig en in de bergen natuurlijk. Van nature ben ik nogal een scheurder en rij dus bewust een langzame diesel in de hoop dat ik nu lekker rondtuf. Dit blijkt goed voor mij te werken.
in bijna 4 jaar zijn de remschijven vervangen , distributie en v snaar gedaan, paar bandjes, maar dat behoort allemaal tot gewoon onderhoud. Linksonder bij de achterbumper begint ie een beetje te rotten maar dat heb ik dichtgekit.
Eigenlijk dus helemaal niets en met deze auto zou ik zo in één ruk naar de noordpool rijden. Wel ververs ik elke 10 dkm de olie en filter en rij de auto fatsoenlijk warm en dat wordt beloond met een olieverbruik van nog geen halve liter per 10 dkm.
Wel wist ik 4 jaar geleden wat ik kocht, 220 dkm gelopen maar eerste eigenaar en volledig bekende onderhoudshistorie en bijna geen krasje of deukje.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Deze (snelle) hatchbacks uit de jaren 80 en 90 worden snel meer waard

Let op: tuning is maar tot op zekere hoogte legaal

Volkswagen Golf II tegen muur geramd: 'Enorm verschil met nu'

Omdat een GTI uit den boze was kocht Jerome deze Golf II 1.8 als eerste auto