Volkswagen Golf CL Diesel (1988)

Volkswagen Golf

UitvoeringGolf CL Diesel
Bouwjaar1988
Jaar van aanschaf2006

Wat een geweldige auto is dit!
Gekocht voor 500 euries bij een handelaar met al 410.000 km op de klok. Toen ik m kocht dacht de verkoper dat het een 4 bak was, maar na het een en ander gesmeerd te hebben en weer olie in de versnellingsbak gedaan te hebben bleek het toch een 5 bak te zijn.
De auto is niet vooruit te branden, maakt een hoop lawaai, stuurt als een oude vrachtwagen maar doet het altijd!
Deze auto heeft mij slechts 1 keer laten staan maar dat kwam doordat ik een beetje teveel zonnebloemolie bij de diesel in gemengd had. (75 % bij koud weer is toch wel beetje teveel). Tank half leeggehaald en weer gevuld met diesel en rijden maar weer.
Het enige wat ik aan de auto heb moeten doen in de 30.000 km die ik er in afgelegd heb is een setje banden en 2 keer een uitlaat van de sloop eronder gehangen.
Inmiddels heb ik de auto verkocht en een type 3 variant weer teruggekocht. Deze kan niet tippen aan het type 2 qua kwaliteit. De jongens die mijn golf 2 gekocht hebben hebben deze gebruikt voor de Amsterdam-Dakar rally en dat heeft de auto zonder problemen overleefd.
Gewoon een geweldig betrouwbare auto waarin je zeer goedkoop kan rijden 1 op 20 en weinig tot geen onderhoud.

2 keer einddemper vervangen voor een sloop exemplaar
niet starten doordat ik teveel zonnebloemolie had getankd
1 keer poulie van de dynamo vervangen + v-snaar (1 kant van de poulie was helemaal weg gesleten)

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf