Volkswagen Golf Cabriolet Quartett (1992)

Volkswagen Golf Cabriolet Quartett (1992)

UitvoeringGolf Cabriolet Quartett
Bouwjaar1992
Jaar van aanschaf2004

Ik heb een fije auto van de zaak (nu Toyota Rav4) als tweede auto hebben we altijd een jonge compacte auto gehad. Deze wordt door mijn vrouw als 2e auto gebruikt voor o.a. woon-werk verkeer.

Ik was de afschrijving op een nieuwe auto een beetje zat, zeker omdat ik er zelf nooit in reed. We zochten dus een fun car zonder de hoge afschrijving van een nieuwe, wel betrouwbaar graag. Ook wel fijn als er meer dan 2 personen meekunnen.

Na lang zoeken een originele Nederlandse Golf 1 cabrio uit 1992 met stuurbekrachtiging gevonden, met alle rekeningen en historie erbij. Uieindelijk gekocht bij een Bovag bedrijf met 6 maanden garantie.

Het is een heerlijk rijdende auto zonder kapsones (raampjes slingeren en handbediende kap vind ik prima). Zeer soepele 1.8 motor, trekt vanaf 1800 toeren heerlijk door. Fijne zit in de sportstoelen, ook op lange ritten.

Ik werk zelf bij een autobedrijf, dus meteen de brug op met die Golf. Keiharde auto, geen enkele roest. Alleen de uitlaat was aan vervanging toe, is keurig verholpen door de dealer waar ik hem gekocht had (Leo Beekhuis te Katwijk)

De uitlaat is geheel vernieuwd vanaf de kat.

Verder geen problemen.

Update mei 2005: Inmiddels grote beurt en APK, auto nog in zeer goede staat, alleen schokdempers voor aan vervanging toe. verder alleen het gebruikelijke (remvloeistof, koelvloeistof, bougies en olie).

Update oktober 2005: Nieuwe schokdempers zijn een wereld van verschil, had ik nooit zo lang mee moeten wachten. Verder geen bijzonderheden.

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf