Volkswagen Golf Cabriolet 1.8 90pk Trendline (1999)

Volkswagen Golf Cabriolet

UitvoeringGolf Cabriolet 1.8 90pk Trendline
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2016

Golf 1.8 cabrio trendline

Na een tijd in mercedes e 200 cabrio te hebben gereden, ben ik op zoek gegaan naar een auto die iets vriendelijker was qua verbruik. De mercedes was erg leuk, maar niet geschikt voor de vele korte ritjes die ik er mee reed. De auto was zwaar en dorstig. Op de dag dat de mercedes verkocht was stuitte ik op een advertentie van de Golf. De auto was goedkoop en stond in de buurt. Snel er heen om te kijken. De auto bleek redelijk netjes, maar voor de prijs waar ik de auto uiteindelijk voor gekocht had ging ik er vanuit dat er nog wat kosten te verwachten waren. dat klopte, maar niet ernstigs gelukkig. De golf had bij aanschaf 133000 nap km achter de rug en geen schade verleden. Het interieur is zeer netjes te noemen . Redelijk wat opties die destijds prijzig waren zoals : meerdere airbags , voor en achter elektrische ramen, airco (die hebben er niet veel en kostte toen ca. 2500 gulden), boordcomputer, windscherm en tonnau cover. De buitenkant was redelijk netjes, maar wel roest bij voorschermen en wat kleine krasjes her en der. Dit laat ik in voorjaar doen.

Inmiddels heb ik in ca. een maand 1000 km met de auto gereden. De auto rijd fijn , echter voor sportieve prestaties hoef je deze auto niet te kopen. Bij aanvang zoals gezegd enige kosten verwacht. De auto bleek "onder" temperatuur te hebben . De temperatuur kwam net boven de streepjes uit. Bij de plaatselijk garage heb ik thermostaat en warmteverdeler laten vervangen. Probleem opgelost voor €170,-. Was iets duurder dan verwacht en aangegeven, maar dat kwam doordat de auto airco heeft en je er moeilijker bij kunt. Verder bleek na de aanschaf dat de auto op 3 verschillende bandjes stond.... waarvan er in ieder geval eentje gecupt was. Wat resulteerde in een zeer irritant geluid . Gelijk maar 2 nwe bandjes besteld en de boel laten uitlijnen en balanceren. De kosten €190,-, maar nu erg stil en rustig rijdend. Laatste aanschaf waren een paar nwe BBS naafdoppen, de oude waren erg lelijk geworden en dat ziet er armoedig uit. Dan het laatste punt, het verbruik . Bij aanschaf zat er nog halve tank in maar daar viel niet veel over te zeggen. Inmiddels 2 keer zelf vol gegooid, de eerste tank viel erg tegen qua verbruik , net iets onder 1 op 10. Zou er mee te maken kunnen hebben dat toen de thermostaat nog niet vervangen was. De 2e tank lijkt ook op de boordcomputer iets gunstiger uit te vallen, daarbij moet ik wel melden dat ik veel stadsverkeer rijd. Op een buitenweg zie je op de boordcomputer meteen het verbruik drastisch zakken.
Tot zover mijn eerste bevindingen.

Update

Inmiddels de auto ruim een jaar in mijn bezit. Eigenlijk een vrij probleemloze en goed rijdende auto. Dit jaar heb ik alleen regulier onderhoud gedaan en de auto kwam probleemloos door de apk, weliswaar na het vervangen van 2 bandjes. Heb 1x niet weg kunnen komen, dit kwam door het after market alarm die op de auto zat. Heb het er allemaal uit laten trekken en sindsdien geen enkel probleem. Het verbruik is behoorlijk gezakt. Als ik binnen de bebouwde kom rijd kan ik redelijk eenvoudig de 1 op 10 halen. Op de snelweg is de auto gewoon zuinig, makkelijk 1 op 14. Van de zomer heerlijk genoten van de open kap. Super eenvoudig te openen (kan terwijl je voor stoplicht staat te wachten) en te sluiten. Minpuntje vind ik dat het windgeruis (met kap dicht)sterk toe neemt boven de 100/110 km per uur. Dat was wel anders in de Mercedes die ik eerst bezat. Verder werkt ook de airco goed na het bijvullen ervan, toch een fijne optie. Wat zit er aan te komen..... Ik verwacht niet veel. Er zijn wel wat cosmetische zaken die ik opgelost wil hebben zoals, een nieuwe hoes voor de pook, de naafdoppen van de BBS velgen zijn versleten, en de bestuurders stoel begint iets te slijten. Daarnaast heeft iemand een grote kras op mijn auto gemaakt .....En natuurlijk gen briefje onder ruitenwisser... Al met al neem ik voorlopig geen afstand van de auto.

7,5

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf