Volkswagen Golf 2.0 TDI 170pk GTD (2011)

Volkswagen Golf 2.0 TDI 170pk GTD (2011)

UitvoeringGolf 2.0 TDI 170pk GTD
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

Eerste ervaringen

Ik heb 2 weken geleden deze Golf GTD in (nieuw) bezit gekregen. De levertijd bedroeg ruim 3 maanden.

Ik heb (uiteindelijk) gekozen voor de GTD omdat ik een snelle, kleine auto wil die niet al te bijzonder overkomt. Daarnaast wou ik absoluut niet meer schakelen en moesten er van mij diverse opties op, zoals Xenon, sportstoelen met verwarming en zoveel mogelijk automatisch aanpassende dingen (spiegels enzo).
Omdat ik een kilometervreter ben, heb ik mij niet primair gericht op een zo laag mogelijke bijtelling, maar op het gene wat ik prettig vind. Qua budget wou ik niet over de € 40k heen.

De eerste 2 weken zijn uitermate goed bevallen. De auto is snel (en helemaal in de S) maar toch een stuk zuiniger dan mijn vorige auto. Daarnaast is deze ook erg stil (ook op hogere snelheid) en is het afwerkingsniveau beduidend hoger dan de Focus (die ik hiervoor reed). Een minpuntje is de onhandig bereikbare bediening van de cruisecontrol (ik rijd bijna altijd op cruisecontrol).

Ik heb een knalrode met standaardvelgen en LED-verlichting rondom. Van tevoren wist ik niet zeker of dit goed uit zou vallen, maar het resultaat vind ik verbluffend goed. Eén nadeel: de auto valt wel erg op, want vele hoofden draaien zich om als ik langs kom rijden. Dus qua onopvallendheid heb ik klaarblijkelijk een minder gelukkige keuze gemaakt.

Update 23.000 km

Fijn en probleemloos rijden, daar komt het op neer. Om er iets dieper op in te gaan: het DSG-rijden is perfect, samen met de acceleratie is het zeer ontspannen doorrijden, ook op lange ritten (die ik vaak maak). Aan de cruisecontrol ben ik inderdaad gewend geraakt, zoals iemand al opmerkte.

Nog steeds krijgt de auto veel aandacht van derden. Hoewel ik diverse GTD's ben tegengekomen, heb ik alleen in Italië ook een rode gezien, dus mogelijk is de kleur redelijk uniek.

Er zijn geen problemen te melden.

Exact 1 jaar in gebruik

...en probleemloos. Simpelweg een heerlijke auto waarmee je probleemloos flinke afstanden zonder al te veel vermoeidheid kunt afleggen.

Er zijn geen negatieve ervaringen te melden. Wel zou ik graag willen dat de dagrijdverlichting langer aan zou blijven (bij automatische stand), maar dat is eigenlijk een zeurpunt. Nog steeds erg veel nakijkerij en opmerkingen, klaarblijkelijk blijft het een opvallende auto.
En ook regelmatig grappige ervaringen met mensen die bij het stoplicht willen sprinten, in de meeste gevallen in de D-stand al kansloos.

Tot nu toe vind ik de Golf GTD een aanrader en ook de beste auto waarin ik heb gereden.

Update 92.000 kilometer

Nog steeds erg tevreden over deze auto, tevens zijn er geen problemen te melden. Wel kwam ik er in de winter achter dat hooglicht erg omhoog schijnt. Na diverse malen geprobeerd te hebben dit aan te passen door de stand van de lamp te (laten) veranderen, ben ik tot de conclusie gekomen dat het niet mogelijk is dit te verbeteren.

Update 120.000 km

Tsja, het wordt wat saai, maar bij deze onderhoudsbeurt wederom geen problemen te melden. De auto blijft wel de aandacht trekken, ook van de Hermandad, want ik ben een keertje zomaar staande gehouden "om te kijken wie er in de auto zat".
Op de snelweg merk ik trouwens dat verkeer snel naar rechts gaat als ik eraan kom, dit heeft aannemelijk met de rode kleur i.c.m. de LED-verlichting te maken.

Einde van een periode

Zo, na 244.000 km en bijna 6 jaar is deze auto aan vervanging toe. Niet omdat het technisch moet, maar omdat de leasetermijn nu echt stopt. Ik heb deze meerdere malen verlengd omdat de auto zo goed beviel.
Na deze periode kan ik melden dat dit een probleemloze auto is geweest. Het was heerlijk rijden, veel vermogen dat direct aanspringt. Vooral bij het inhalen is dat erg fijn. Na 6 jaar vond ik de kleur ook nog steeds prachtig, kreeg er nog steeds positieve reacties op ook.
Het zal de lezer niet verbazen dat ik wederom voor een VW Golf heb gekozen, nu, vanwege leasevereisten, geen diesel meer, maar een 150 pk Connected met heul veul speeltjes.

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf