Volkswagen Golf 2.0 16V FSI Sportline (2004)

Volkswagen Golf 2.0 16V FSI Sportline (2004)

UitvoeringGolf 2.0 16V FSI Sportline
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2009

eerste ervaringen

Eindelijk dan maar eens het verhaal van mijn Golf V 2.0 FSI vertellen.

Ik heb de auto bij de plaatselijke autohandelaar gekocht. Alle papieren van Leaseplan waren erbij. Auto heeft 4 jaar in Amsterdam in de lease gezeten. Contract van oktober 2004 t/m oktober 2008. 2 november 2008 gekocht door die handelaar en half november ben ik daar al geweest. We konden toen niet tot handelen komen maar nadat ik in december 2008 mijn Vectra B-II 2.5 V6 uit 1999 had verkocht, heb ik begin januari 2009 nog maar eens een poging gedaan. Nu dus zonder inruil. En jawel hoor, de handelaar zag de Golf intussen ook liever vertrekken dus met een nieuwe keuring en wat korting nam ik de Golf 2 dagen daarna mee.

Eerste reacties waren geweldig. De auto had toen nog de originele Sportline velgen met 205/55R16 erop. Die waren mij een doorn in het oog.

Maar toen werd het zomer, en het werd warmer en warmer. De Golf bleek niet helemaal koel te blijven binnenin. Dus maar eens een bezoekje aan een gespecialiseerd airco bedrijf gebracht. En jawel hoor, de eerst pech was daar. Hele airco installatie aan gort! Pomp, droger, alles alles kapot. Dus € 1000,00 lichter weer naar huis, maar ja, het was nu wel heerlijk vertoeven in de Golf. Wat een verschil.

In augustus 2009 heb deze GTI velgen via marktplaats op de kop getikt. Leuke prijsje en de Sportline velgen heb ik 3 weken daarna ook goed kunnen verkopen. Al met al niet veel gekost en volgens mij is de auto er behoorlijk op vooruit gegaan.

Het eerste jaar zit erop

JA, het eerste jaar met de Golf zit erop. Ik ben nog steeds erg tevreden. Auto heeft in december nieuwe APK gekregen en maar meteen een grote beurt laten doen omdat de onderhoudsbeurten niet allemaal genoteerd zijn in het boekje. Ik kan nu tenminste met een schone lei beginnen.

Het verlanglijstje is nog niet leeg. Ik ben nog op zoek naar een afneembare trekhaak en als ik nog eens een radio met navigatie kan vinden komt die er ook nog.

EGR klep

Het volgende probleem heeft zich aangediend. Ik had een motorstoring die niet te wissen was. Computer gaf storing in EGR klep aan. Deze vervangen en de Golf loopt weer als een zonnetje zonder verdere storing!
Zoals je ziet rijdt ik weinig kilometers, zaken als verbruik vindt ik dan ook minder interessant.
Laat die kilometerheffing maar komen voor mij, dat scheelt me veel in belasting/heffing.

Trekhaak geplaatst

Afgelopen weken een nieuwe trekhaak gemonteerd, natuurlijk afneembaar. Technisch gedeelte zelf geïnstalleerd en daarna even naar de VW dealer geweest om de module te activeren. Toen nog geprobeerd om zelf een net gat in de onderlip te maken maar na 1 week rondrijden met zo'n decoupeerzaag kunstwerk was ik het al zat en meteen een nieuwe onderlip met trekhaak luikje bij de dealer besteld. Ziet er nu strak uit!

Eindelijk de 140.000 km

Deze week eindelijk de 140.000 km op de klok. Verder geen problemen meer gehad. Sinds gistermiddag is de lamp aan van de remblokken, maar dat lost zich ook wel weer op. Oh ja, en die 17 inch sloffen voor moeten eens vervangen worden voor nieuwe, want ze worden wat glad. Ik eigenlijk nog op zoek naar een setje 16 inch winterbanden met lm-velgen. Komt allemaal goed!

Als een zonnetje!

Ik heb de Golf nog steeds, alles perfect wat een geweldige auto!

Versnellingsbak problemen

Zoals zovelen is mijn Golf ook aan de beurt. Dit is nog de oude automaat met een koppelomvormer en het electronisch gedeelte van deze bakken is gevoelig voor storingen na 125.000 km. Mijn Golf heeft het nu begeven na 171.000 km.
Nieuw electronisch gedeelte (compleet blok) met een prijs van 1100 ex btw erin en de Golf loopt nu weer als nieuw!

Tijd voor een nieuwe distributieriem

180.000 km en ik heb de Golf nog steeds. Het wordt tijd voor een nieuwe distributieriem en dat gaan we laten doen bij de aanstaande beurt en keuring.

7,0

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf