Volkswagen Golf 1.9 TDI 90pk Comfortline (2000)

Volkswagen Golf
Volkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen Golf - interieurVolkswagen Golf - interieur

UitvoeringGolf 1.9 TDI 90pk Comfortline
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2005

Mijn vorige auto was, zoals te lezen is, een Golf uit 2000, uitvoering Comfortline.
Voordat ik mijn ervaringen beschrijf; de auto is echt super geweest en compleet betrouwbaar gebleken, iets wat je van een Volkswagen mag verwachten!

Ik kocht hem van een autoverkoper in het noorden van het land, ik wilde mijn toenmalige auto (Golf, benzine, 1994) inruilen tegen een diesel.
Niet wetende hoe een turbodiesel hoorde aan te voelen heb ik hem na een proefrit gekocht voor een "scherpe" prijs...
Het resultaat was dat ik uiteindelijk kromme remschijven bleek te hebben en een niet onbelangrijk onderdeel van de motor bleek te missen, de luchtmassa-meter.
Na meerdere malen helemaal naar noord-Nederland te hebben gereden zijn de remschijven gerepareerd en is de luchtmassa-meter alsnog geplaatst, waarna ik pas echt voelde hoe de turbo werkte...
Dit grapje koste me veel tijd en moeite; alhoewel ik hierna eigenlijk weinig problemen heb ondervonden aan de auto (Alhoewel... mijn beide ruiten zijn in de deur gevallen, wat een typische VW-kwaal schijnt te zijn)
Naast de soms onvermijdelijke kapotte rechterkoplamp is er echt niks meer op aan te merken geweest!
Hij rijdt heerlijk, hij zit lekker, is zuinig en start altijd.
Iets wat voor mij erg belangrijk was bij de aanschaf was de beenruimte; de Golf is zo in te stellen dat je met 2 meter lichaamslengte makkelijk in past!
Al met al een heerlijke auto! Ik heb er 80.0000 kilometer in gereden en mijn nieuwe auto is wederom een Golf!

9,5

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf