Volkswagen Golf 1.9 TDI 90pk CL (1997)
| Uitvoering | Golf 1.9 TDI 90pk CL |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1997 |
| Jaar van aanschaf | 2004 |
| KM-stand bij aanschaf | 170.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Deze auto bevalt zeer goed, zeker in vergelijking met mijn vorige auto, een Corsa. De Golf is redelijk stil van binnen, de motor is heerlijk soepel en pakt lekker op vanaf ongeveer 1600 toeren. Het interieur ziet er na 7 jaar nog goed uit en heeft bijna geen last van rammeltjes. Alleen bij het dashbordkastje zit een rammeltje, maar dit is geloof ik Golf eigen. Verder ziet de buitenkant er nog perfect uit, geen krassen, doffe lak of roest.
Het verbruik van 1:17 valt me niet tegen, ook omdat er wel redelijk wordt doorgereden met de auto. Ook de airco waarmee de auto is uitgerust (dit had ik veel eerder moeten hebben!) zorgt voor een hoger verbruik. Het olieverbruik is zo goed als nihil, na 10.000 km kan ik niet zeggen dat het oliepeil gedaald is.
Al met al beloofd dit veel goeds voor de kilometers die nog komen gaan.
Bij aanschaf van de auto eerst naar mijn eigen lokale gararge gegaan om de auto even helemaal langs te lopen. Ik heb de auto namelijk via internet gekocht. Daar kwam alleen aan het licht dat er een kleine lekkage was van de waterpomp. Dit heb ik gelijk preventief laten reparen want het heeft geen zin af te wachten tot deze het helemaal begeeft als je ergens onderweg bent. Verder zijn er geen problemen aan het ligt gekomen.
Daarnaast heb ik gelijk 2 nieuwe voorbanden erop laten leggen, deze waren bijna versleten. Dat zie ik als normaal onderhoud en niet als een reparatie.
Verder geen problemen, na 10.000 km.