Volkswagen Golf 1.9 TDI 150pk GTI (2002)

Volkswagen Golf 1.9 TDI 150pk GTI (2002)

UitvoeringGolf 1.9 TDI 150pk GTI
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2007

Nadat de Benzineprijzen me een beetje te warm werden zat ik aan een Diesel te denken.
Als man van het vermogen en wegligging ging ik opzoek naar iets anders.

Ik kwam deze Golf tegen en heb hem dus gekocht zonder spijt.
Het verbruik is echt goed, zelfs na de chip op maat is het verbruik erg goed gebleven, het ging zelfs iets omlaag.
Standaard was hij ABT getuned met 183pk en heb er zelf dus maar 205pk van gemaakt met een koppel van 425Nm.
Dit is gedaan bij VVT tuning met een chip op maat, hij heeft 25 runs gemaakt voordat we dit vermogen kregen. En er zit geen kat meer onder.

Heb er ook redelijk vlot nieuwe bandjes omgedaan van het maatje 225 omdat ik de wegligging niet geweldig vond, is er daarna een Koni-Coil schroefset opgegaan.
Nu is de auto helemaal naar mijn smaak en wat is de wegligging perfect nu.
Onderstuur valt reuze mee, alleen als het nat is kan je geen eens het gaspedaal kussen, maar dat is gewoon een kwestie van wennen/leren.

Die clio die ik hiervoor had kan deze bochtensnelheden nooit hebben.
Later nog een xenon setje op gezet en weet niet wat in de toekomst de bedoeling is.
We zullen zien, ik raadt iedereen aan die een vlotte diesel wilt, om dit type te halen.
Verbruikscijfers liegen er niet om en de acceleratie is ook perfect.

http://www.youtube.com/user/SjoerdTDI voor wat filmpjes en plaatjes als je wilt weten wat deze auto kan en natuurlijk hoe hij eruit ziet met verlaging en al.

Voor de rest geen problemen gehad op mijn turbo na, maar ok.
Zoiets kan je wel verwachten als je dit soort vermogens erin stopt.

-Turbo opgeblazen.
Dit voelde ik al aankomen toen ik hem kocht, bij stationaire toerental, nadat het gas was losgelaten, hoorde een heel licht gefluit, wat nu totaal weg is.
Nadat ik het vermogen had verhoogd, vond ie het blijkbaar allemaal teveel.