Volkswagen Golf 1.9 SDI Comfortline (2001)

Volkswagen Golf 1.9 SDI Comfortline (2001)

UitvoeringGolf 1.9 SDI Comfortline
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2011

Aanschaf werkpaard

Na ruim drie jaar trouwe dienst heb ik mijn Volvo ingeruild voor een Volkswagen. Nooit gedacht bij dit merk uit te komen. Reden van aanschaf is omdat ik veel kilometers ga maken ivm werk. Een betrouwbare partner die dat kan is een Golf. Hij kan wel een potje breken, kocht em voor EUR. 2.100,-

Beurt(je)
Omdat de Golf het laatste jaar een beetje is verwaarloosd gelijk een grote beurt laten uitvoeren waarbij de distributie gelijk is meegenomen. Na inspectie op de brug bleek er een gat te zitten in de uitlaat vlak VOOR de kathlysator... geluk gehad dus.. kosten EUR 800,- ! Ach dan kan hij wel even mee denk ik zo...

Opties
-Cruise control
-Airco

Het rijden
Qua comfort enorme stappen voorruit gemaakt zo is hij ondanks de dieselmotor zeer stil, geen gekke rammeltjes, voeld zeer solide aan. Cruise en Airco werken allebei wat het comfort ook zeer verhogen

Gebreken
- Gaat af en toe moeilijk in zn 1, de rest van de versnellingen laat hij makkelijk inleggen.. Ligt waarschijnelijk aan de drukgroep

- Om de 15 seconden hoor je een re-letje klikken en dan gaat het interieur licht aan en uit.. onder het rijden blijf je dit klikje horen, uiteraard zonder binnenverlichting ;-) iemand ideen om dit te verhelpen???

Verbruik
Eerst tank: 1:21,3 (1.108 KM)

Foto's en uitgebreider verslag na wat KM's volgen nog..

Beetje werkervarig

Zo nu na 1,5 maand rijden in de Golf kan ik spreken over een positieve ervaring. Verbuik is gemiddeld 1 op 21 met 110km/u en veel file. Voldoende koppel en vermogen..pas met snel inhalen of optrekken merk je dat hij niet zo snel is. Prima auto voor woon-werkverkeer hoop dat er niet veel onverborgen gebreken zijn :-)

Problemen tot nog toe: Thermostaat kapot, op snelweg niet warmer dan 75 graden. Zelf vervangen, kosten:36 EUR en anderhalf uur rustig sleutelen. Nu een heerlijke warme motor...

Minpunten: veel geluid van motor, bekend onder de vw 4's gelukkig zit er een goede geluidsinstallatie in ;-) roest bij dorpel.. lakbussen gekocht, denk daar wel een dagje mee zoet te zijn..

Weet iemand een leuk adresje voor mn golf omgeving Tilburg?

groeten,

Casper

ROEST!

Na aankoop zag ik al een klein plekje roest zitten op de dorpel. Toch maar een nadere inspectie en wat bleek; dorpelrand en spatbord scherm flinke roest! Dacht dat Volkswagen daar niet meer zo last van hadden…in 2 dagen geschuurd, geplamuurd, geprimerd en gespoten. Ziet er weer strak uit en is nu weer roestvrij  Dit was nog maar de bestuurderskant.. De Passagierskant moet nog nader bekeken worden..

update

Ik rijd nu een half jaar in de Golf. Heerlijke wagen om in te rijden, ook al isie niet zo snel. Tot nog toe zeer weinig kraakjes of rammeltjes, lang leve de Duitse degelijkheid ;-) ook met afgelopen winter geen last gehad.

De vorige eigenaar heeft helaas de wagen de laatste jaren niet zo goed onderhouden. Daarvoor was er nog wat achterstallig onderhoud. Nadat ik de distributieriem/waterpomp heb laten vervangen in oktober moest de Golf (maart 2012) naar de garage voor de APK. Omdat ik zelf nu in het gips zit kan ik op het moment niet (lekker) klussen. Vandaar dat ik een grote beurt laat uitvoeren.

Dit is er vervangen:
• Remvloeistof
• Koelvloeistof
• Motorolie
• Reflector achter
• Stelmotor van de koplamp linksvoor
• Hitteschild vastgezet
• Handremkabel ingetaped
• Remschijven achter laten ontroesten
• Oliefilter
• Brandstoffilter
• Luchtfilter
• Interieurfilter

Totale kosten 495 EUR. Bij Bosch service center. Is dit een normaal bedrag voor een diesel en deze werkzaamheden?

Om de kosten te besparen en omdat ik het leuk vind voer ik een kleine beurt zelf uit na de zomer. Zal straks als het zonnetje weer lekker gaat schijnen wat mooie foto’s schieten, heb dat tot nu toe nog niet gedaan.

Stiekem betrap ik mezelf erop dat ik op gaspedaal.nl nog af en toe zit te kwijlen naar de 700/ 900-serie van Volvo. Wil toch weer in een tank rijden!

We gaan er nog steeds voor

Tijd niks geschreven, leek mij weer tijd voor een update. Wintersloffen zitten er nu een maand onder, en deze bevallen weer prima.. Net als vorig jaar veel sneeuw gevallen en koude omstandigheden.

Verbruik is nog steeds hetzelfde stad 1:17 snelweg 1:21.. maar je merkt wel dat er meer verbruikt wordt, zo met deze kou.

Accu wordt wel wat minder, ik laat hem nu 8/10 seconden voorgloeien en slaat dan netjes aan. Ben benieuwd hoe de accu zich houdt in de zomer met zeer warme omstandigheden (Corsica)

Daarover gesproken, zeer zin om er lekker op uittrekken met de Golf, a.k. Kilometer vreter..

Eind februari komt de keuring er weer aan, zelf olie + filter vervangen, sapjes bijvullen en dan maar weer zien wat er uit komt.. Golf heeft op het moment geen mankementen.. Nog 7.000 KM en dan zit de eerste 50.000 KM er al weer op.. ben beniewd hoe lang hij het gaat volhouden...

6,5