Volkswagen Golf 1.8 5V Turbo GTI Edition (2002)

Uitvoering | Golf 1.8 5V Turbo GTI Edition |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Na 2,5 jaar naar volle tevredenheid een splinter nieuwe Peugeot partner 2.0 HDI met 90 pk en 205nm koppel en alles erop en eraan te hebben rond gereden op grijskenteken werd het tijd voor iets anders. Omdat ik de auto niet meer nodig had voor mijn werk wilde ik weer een auto waar je toch met minimaal 4 personen in kunt.
Mijn voorkeur ging uit naar een cabrio, Volkswagen Golf of een Audi A3.
Omdat ik niet precies wist wat voor cabrio ik wilde, en de winter er weer aan komt viel die al snel af.
Omdat ik rond de 20.000/25.000 km per jaar prive rijd ging mijn voorkeur uit naar een Diesel met minimaal 130 pk, 6 versnellingen en minder dan 90.000 km op de klok. En dat niet alleen, ik vind een diesel persoonlijker lekkerder en rustiger rijden. Mijn voorkeur over luxe/opties ging uit naar: xenon verlichtingen, electrische schuif/kanteldak, stoelverwarming, cruise control en climate control. Xenon verlichting maakt de auto gewoon helemaal af, en vooral als je s’avonds in je binnenspiegel kijk en puur wit licht aan ziet komen stuiteren dan denk je al meteen van wat komt daar voor een dikke wagen aanrijden, en iedereen gaat dan meestal meteen naar rechts. In mijn Peugeot partner had ik ook een handmatige airco en cruise control, en wist dat mijn volgende auto zeker climate control en cruise control moest hebben. Wat een zaligheid zeg de cruise control, ik wil echt nooit meer zonder!!
Maargoed, na een maand rond te hebben gekeken op het internet en een aantal showrooms te hebben bezocht stonden er bijna geen auto’s die aan mijn eisen voldoen. Een vriend van me bracht het idee om een auto in Duitsland te gaan zoeken, dus ben ik op een Duitse auto site gaan zoeken (www.mobile.de) en daar stonden er genoeg die aan mijn eisen voldoen en aantrekkelijk geprijsd. Maar ik heb daar geen ervaringen mee (invoeren) en al die andere poespas er omheen heb ik dat ook maar snel uit mijn hoofd gehaald.
Na blijven zoeken ben ik een Volkswagen Golf GTI Edition (25 Jahre) z.g.a.n. uit 2002 tegen gekomen die helemaal schade vrij is en van eerste eigenaar met ingevulde boekjes en onderhouds historie, bij een autobedrijf die alleen maar sportieve ingevoerde wagens verkoopt met name uit Duitsland. Toen in hem zag staan in de showroom en een proefrit had gemaakt was ik meteen helemaal verkocht!! En had echt meteen het gevoel van dit moet en zal hij worden. Maar hij had een aantal opties niet die hoog op mijn verlanglijstje staan, zoals: Xenon verlichting, electrische schuif/kanteldak en stoelverwarming. Maar als ik zie wat er tegen over staat ben ik de opties zo vergeten. Na een week te hebben onderhandeld over de prijs, en wat er nog aan de auto moest gebeuren en de inruil van me auto zijn we samen tot een goede deal gekomen.
22 augustus 2006 was de grote dag om mijn auto op te mogen halen. een Zilvere Volkswagen Golf GTI Edition, en wat een beauty is het om te zien zeg!! Ik kon het echt niet geloven dat hij helemaal van mij is, als je altijd al in een bestelwagen hebt rond gereden.
132kw = 180 pk worden ze standaard geleverd in Duitsland. Deze is na een maand orgineel ABT Getuned door PON naar 154kw = 210 pk en 300nm koppel voor een prijs van €1438,00 incl. btw en garantie.
Er zijn er maar 100 exemplaren van deze gelimiteerde oplagen naar Nederland gekomen en zijn ook allemaal standaard naar de 154kw = 210 pk en 300nm koppel getuned door PON.
Ik heb gehoord dat er maar 3000 van deze modellen zijn gemaakt. 1000 Zilver, 1000 Zwart en 1000 Rood maar of dat waar is weet ik niet. iemand een idee?? Maar 1 ding is zeker, ze zijn heel zeldzaam en je onderscheid je wel met de andere Golf rijders. Want de Golf V GTI zie je meer dan genoeg rond rijden. En persoonlijk vind ik deze ook mooier en exclusiever dan de Golf V GTI.
De lambasensor was op de dag van aflevering kapot gegaan, en is keurig onder garantie gemaakt.
De review is nog niet klaar, en maak hem snel weer verder af..