Volkswagen Golf 1.8 5V Turbo GTI (1999)

Volkswagen Golf
Volkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen Golf - interieurVolkswagen Golf - interieur

UitvoeringGolf 1.8 5V Turbo GTI
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2008

Na enig twijfelen tussen deze Golf of een Leon 20VT heb ik toch nog het comfort van de golf gekozen. Tot nu toe ben ik erg tevreden.

Met standaard 150PK’s is deze auto natuurlijk niet de traagste bij het stoplicht.
Daarnaast is het onderstel ook subliem. De auto stuurt lekker kort, de banden kleven op de weg en de vering/demping is top. Hier ben ik wel het meest van onder de indruk.

De auto is van een hoop prettige opties voorzien, zoals: Climatronic, Cruise control, Recaro stoelen, stoelverwarming, elektrieke ramen + spiegels, regensensor, dimmende binnenspiegel, parkeersensoren, metallic lak, leuk LM velgsetje.

Mogelijk dat ik de auto over een aantal maanden laat chippen, maar ik wil eerst een gedegen indruk van de auto krijgen zoals hij nu (origineel) is.

Inmiddels na een kleine 1000 km wat kleine schoonheidsfoutjes ontdekt en inmiddels eenvoudig laten verhelpen:

* Boordcomputer gaf na 100 meter rijden de melding ’Airbag fehler’. Storing in stekkersysteem onder de bestuurdersstoel. Even opnieuw aansluiten en inlezen.

* Het ’motor uit, deur open, lampen aan’ signaal werkte niet. Had te maken met de radio aansluiting

* Bestuurdersslot vervangen. Zo hier en daar gaf dit toch wel wat elektronische problemen zoals het opnieuw synchroniseren van een sleutel. Op zich een item van een paar honderd Euro maar gelukkig voor mij onder garantie.

Zoals je leest het zijn allemaal kleine ongemakken en geen echte gebreken. Van de andere kant als je het kan verhelpen, doe het dan ook is mijn motto.