Volkswagen Golf 1.8 (1987)
Uitvoering | Golf 1.8 |
Bouwjaar | 1987 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Deze Golf bevalt me wederom zeer goed, ik ben over deze 2e VW die ik rijd zeer te spreken. Vooral het voorspelbare weggedrag met een ruim grensbereik is mij zeer goed bevallen.
Wat me aanspreekt aan de auto is dat ondanks het feit dat er zoveel rondrijden, het toch een auto blijft met een eigenwijze inslag. Mijn 1.8 is een stuk sneller dan mijn vorige auto, een Golf 1.3. Zoals velen kunnen beamen zijn het vaak Golfjes die er een sportieve rijstijl en een hoog tempo op nahouden. Ik kan beamen: de auto nodigt hiertoe wel enigszins uit, zeker deze 1.8-litermotor met 90 pk.
Het brandstofverbruik valt mee, ook op de snelweg met hoge snelheden verbruikte ik nooit meer dan 9 liter/100km. Hieruit blijkt toch dat het Duitse ingenieurs zijn, die deze motor hebben ontworpen. Boven alles: deze VW Golf is uit kostenoogpunt een heel verstandige auto.
De auto is uit 1987, en is door de vorige eigenaars niet zeer respectvol behandeld. Het uiterlijk spreekt dat uit, en des te verbazender is het hoe weinig onderhoud deze auto vergt. Het olieverbruik is zeer miniem, dit dient echter wel bijgehouden te worden. De APK was voor 50 euro geregeld, onderdelen zijn echt heel goedkoop.
schokdemper - 15 euro
einddemper van de uitlaat - 30 euro