Volkswagen Golf 1.6 Trendline (1998)
Uitvoering | Golf 1.6 Trendline |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
VW Golf 1.6 101pk
Deze Golf is in de plaats gekomen voor mijn vorige Golf 1.4 16V omdat ik mijn irriteerde aan de knalrode kleur en ik hem een beetje traag vond.
Toen ik deze Golf kocht was het een kale grafbak, wel had hij airco en een electrisch schuif-/kanteldak, centrale deurvergrendeling op afstand etc. Helaas mistte hij electrische ramen.
Ik heb er in de periode van 10 maanden slechts 12.500 km mee gereden en veel aan veranderd zoals 17inch lichtmetale VW velgen, xenon verlichting, dakspoiler, sporteinddemper, middenarmsteun, donkere achterlichten, embleemloze sportgrill etc.
De 12.500km die ik er mee gereden heb waren eigenlijk probleemloos. Enige (motorische)onderhoud dat ik hem gegeven heb is eigenlijk het (preventief)vervangen van de distributieriem incl. spanrollen.
Wel heb ik mij altijd gestoord aan het feit dat hij nogal schokkerig was, wanneer ik, in welke versnellig dan ook, het gas losliet en de auto niet meer aangedreven werd schokte de auto en deinde dan nog een paar keer na. Hiervoor is hij meedere malen naar verschillende garage's geweest, er zijn diverse onderdelen vervangen waaronder het brandstoffilter, luchtfilter, bougies en bougiekabels etc. maar het is eigenlijk nooit verholpen omdat de uiteindelijke oorzaak onbekend was.
Het grootste nadeel van deze motor vond ik het benzineverbruik; gemiddeld lag het verbruik op 1L op 11km en in de stad daalde het zelfs naar ongeveer 1L op 9km. Volgens de garage kwam dit simpelweg door dat de 1.6 8V een onzuinige motor is.
Ik heb altijd met veel plezier gereden in deze Golf en mij vaak verbaasd over het feit dat de auto er nog zo goed uitzag en functioneerde, na 180.000km zat er nog geen deukje of krasje op, liep de motor altijd perfect (op het schokken na), startte hij altijd meteen en verbruikte geen olie. Hier kunnen maar weinig auto's in deze prijsklasse tegenop.
Wegligging was super, dit was mede te danken aan de 225-45-17 banden. Motor had meer dan voldoende vermogen; 101pk.
Ik heb de auto helaas moeten verkopen omdat ik vanwege een nieuwe baan teveel kilometers ging maken voor een benzineauto.