Volkswagen Golf 1.6 TDI 105pk BlueMotion Technology Highl. (2010)
Uitvoering | Golf 1.6 TDI 105pk BlueMotion Technology Highl. |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
nou, de eerste 3000 km zit erop. Te vroeg voor een echte review, maar de 1e indrukken zijn denk ik ook belangrijk.
laat ik maar eens beginnen van welke auto ik vandaan kom. Ik heb hiervoor 4 jaar in een Madza 6 2.0 CDTI uit bouwjaar 2006 gereden. Ik had die mazda zelf gecustomized met zijskirts en een Racebumper voor en verlaging met sportveren (kwam wel erg laag hierdoor) en verder was het een business executive uitvoering met alles erop en eraan. Ik heb het denk ik wel stijlvol gepimpt en er geen sjonnie bak van gemaakt. Afgezien van de drempels reed hij overal heerlijk. Het was vooral een 'rijders'wagen, waarbij je lekker zonder problemen met 140 km/u een klaverblad kon afwerken. Volgens mij is het onderstel die van een ford focus, en mijn inziens een van de beste onderstellen in dat segment. De motor was het neusje van de zalm. Ik had een speciale versie met net wat meer pk's en dat merkte je. van 0 - 100 vond ik hem niet zo erg snel.. maar van 100 - 160 kon ik in circa 8 seconden afleggen. Dat ding had dan zoveel koppel, dat was gewoon niet meer normaal. Ik had in het begin dan ook vaak bekeuringen. Heb mijn rijgedrag wel erg aangepast daarna en ben wat relaxter gaan rijden en ben ik niet meer in gegaan op uitdagingen van andere autos' op de snelweg.
Maar goed, terug naar de volkswagen golf, want hoe rijdt de golf in vergelijking met mijn Mazda. Tja, ik vind de golf erg goed rijden en daar is ook alles mee gezegd vind ik. Wellicht heb je dit meer gelezen in andere reviews, maar de Golf rijdt gewoon goed maar blinkt nergens in uit. Hij heeft niet iets kenmerkends dat hem uniek maakt. Ik heb het dan wel specifiek over mijn type auto. (Ik denk dat bijvoorbeeld een 2.0 TSI een heel andere karakter heeft) Dit is overigens niet negatief bedoelt, want ik heb deze golf juist gekozen omdat hij zo rijdt. Ik wilde gewoon een normale luxe auto zonder poespas en dat is deze Golf nu net precies. Het doet exact wat het moet doen en niet meer dan dat.
Ok, als er misschien iets speciaals is, dan is het wel de DSG. Die schakelt heerlijk pijnloos voor je en in combinatie met de zeer stille motor zijn dit wel eigenschappen die je niet vaak bij andere auto's ervaart.
waar ik verder nu erg positief over ben:
- Audio
standaard audio geluid is verdomd goed.
- RNS 510
Wat kan je er niet mee? ook erg gebruiksvriendelijk
- Highline Sportstoelen
Wat zitten die heerlijk zeg. Hard, maar lekker hard en veel steun
- Interieur
Erg geslaagd ik zit tijdens het tijden nog steeds naar mijn interieur te kijken. Ook de klokken vind ik mooi stijlvol vormgegeven.
- Zicht
Perfecte zicht rondom je auto. En auto's verdwijnen niet in dode hoeken.
wat minder positief over:
- Telefoon compatibiliteit
ik heb een iphone en die werkt helaas niet met de RNS510. Ik heb daarvoor een speciale BT touch adapter voor moeten kopen en installeren.
- afdichting ramen/deuren
als je je ramen of deuren open doet nadat het geregend heeft, dan komt er wel wat water naar binnen.
- MFD
ik heb de meest uitgebreide MFD, maar ik ben toch wat teleurgesteld over de hoeveelheid informatie die je kan aflezen. Ben meestal binnen 10 seconden door alle informatie heen gezapt.
- S-stand op je versnellingsbak.
mijn inziens op mijn motor, een beetje onzinnig. Heb het wel eens geprobeerd, maar ik krijg meer de indruk dat je je motor teveel opjaagt. Ik vind de auto in D-stand veel soepeler en sneller optrekken, of ligt dat aan mij ?
voor de rest niets meer te zeuren en ben ik een erg tevreden Golf rijder. tot de volgende update !