Volkswagen Golf 1.6 TDI 105pk BlueMotion Technology Comf. (2011)
Uitvoering | Golf 1.6 TDI 105pk BlueMotion Technology Comf. |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
eerste ervaring na 1 jaar.
We hebben vorig jaar december deze golf gekocht. Over de verkoop/inruil van onze vorige auto alleen als punt dat Franse auto's weinig inruilwaarde hebben.
Tot aan 92000km is de golf 3 keer naar de dealer geweest. Bij de 90000 beurt moesten de achterremblokken vervangen worden.
En een keer terug omdat er een raar geluid bij de achterremmen klonk.
Goed opgelost.
Een punt van een heel ander kaliber was dat ik niet meer kon schakelen, kreeg de bak niet meer in een versnelling. Alleen als de motor uit was kon er geschakeld worden.
Uiteindelijk bleek na onderzoek dat de complete drukgroep vervangen moest worden.
Natuurlijk veel te vroeg bij zo'n jonge auto en onze rijstijl. Maar geen punt, er was immers garantie op de auto, ging ik van uit.
Doch al heel snel bleek dat de drukgroep tot de slijtage onderdelen wordt gerekend in de Das Welt garantie van 1 jaar!!!!
Na de nodige uitwisselingen wat wij ervan vonden, en wat de mening van de dealer was, heeft de dealer zich op het standpunt gezet dat wij er geen kosten aan mochten hebben.
Dus nam de VW dealer, in overleg met PON en/of de fabriek, de volledige kosten van de vervanging op zich!
Ze hadden de drukgroep goed bekeken en geconcludeerd dat er geen sprake was van extra slijtage door misbruik of ruig rijden oid.
Onze insteek was dat het (dus) om een mechanisch mankement ging. De dealer kwam met een soortgelijke conclusie.
Er zijn wat meer woorden en krachttermen over de balie gegaan dan hier nu geschreven is. Maar de oplossing was perfect!!!
Nadat de auto een dag of 4 in de garage had gestaan konden we er weer mee rijden. In die tijd kregen we een gratis leenauto ivm de mobiliteitsgarantie.
De golf rijdt weer heel erg goed.
Over de auto zelf zijn we tevreden. Zuinig, zo tussen de 1 op 19 en de 1 op 22. Afhankelijk van de rijstijl, stadskilometers of niet, en gereden snelheden uiteraard.
De stoelen zitten goed.
Zowel voor mijn 2 meter als de 1.70 van mijn vrouw.
We zijn wel blij met de uitvoering comfortline.
Heeft net wat meer luxe dan de basisuitvoering, trendline.
Ook onze caravan van 1200kg kan hij prima trekken.
Het afgelopen jaar een 32000km er mee gereden, verder zonder vervelende problemen, storingen of pech.
Wat ik eigenlijk ook niet verwacht bij zo'n jonge auto.
Binnenkort zijn eerste APK.