Volkswagen Golf 1.6 CL (1995)

Volkswagen Golf

UitvoeringGolf 1.6 CL
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf1999

Dit is mijn eerste auto, gekregen van mijn ouders toen ik ging studeren. Ik had en heb er nog steeds veel plezier van. Hij is redelijk zuinig in verbruik en heeft een motor die goed kan mee komen met de rest van het verkeer; ook als hij zwaar beladen is met dikke studenten en volgeladen met baggage. Ik heb er zo zelfs 202 km/uur mee gehaald op de Autobahn, althans dat gaf de snelheidsmeter aan...

De Golf is een robuust ogende auto die qua roest de tand des tijds en het Hollandse weer redelijk goed weet door te komen, afgezien van wat roestplekjes in de raamkozijnen onder de rubber strips. aarnaast is het een betrouwbare auto die altijd start.

De dealer was de spanrol vergeten te vervangen wat een reparatie van 900 euro opleverde. De koppelingsplaat is bij 110.000 km vervangen, weer 900 euro. Ventilatiesysteem is vervangen evenals twee keer de kilometerteller. Daarnaast wat andere grote ingrepen en vervangende auto onderdelen. Voorts reguliere zaken als lampjes en dergelijke. De auto heeft tot nu toe ieder jaar 1000 euro aan onderhoudskosten gehad. Een beetje teleurstellend aangezien ik bij aanschaf een ander beeld had van Duitse grundlichkeit!

6,5

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf