Volkswagen Golf 1.6 CL (1991)
Uitvoering | Golf 1.6 CL |
Bouwjaar | 1991 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
TOPAUTO... Gewoon een topauto. Deze 13,5 jarige Golf heeft me nog nooit in de steek gelaten. Ik rij er nu 15 maanden in en heb er ruim 20.000 km meegereden, maar nooit problemen, alleen wat slijtage. Vertoont nog heel weinig roest. Ook wel redelijk snel in 2 en 3 boven de 3000 / 3500 toeren, vanwege zijn lage gewicht (825 kg). De aanschafprijs was maar € 150,-. 1e APK koste €20,-. Tweede APK €100,- (inclusief nieuw rechtervoorwiellager). Voor de rest geen grote of kleine beurten, want ik kan zelf wel de profieldiepte, oliepeil en koelvloeistofpeil bijhouden. Onnodig geld verspillen. Zolang je er niet teveel aan doet, loopt ie het best. Verbruikt ongeveer 1 op 12. In de winter ook ’tikkie an... lopen’. Bijna geen elektronische rotzooi erin. Kan toch alleen maar kapot gaan. Ook niet duur in verzekering en wegenbelasting. 1 minpuntje is het comfort. Dat is iets minder. Maar kortom, ideaal deze auto"s. Een aanrader!
Geen problemen, alleen wat slijtage.
-andere set 185/60/14 banden (gratis)
-vervanging remblokken voor... € 20,-
-lassen uitlaatlek + nieuw stuk € 15,-
-nieuw rechtervoorwiellager (samen met APK € 100,-)