Volkswagen Golf 1.6 16V FSI Trendline (2004)

Volkswagen Golf
Volkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen Golf - interieurVolkswagen Golf - interieurVolkswagen Golf - interieur

UitvoeringGolf 1.6 16V FSI Trendline
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

Tot nu toe alleen maar positieve ervaring met de Golf V. Uitstekende wegligging, goede prestaties en een gunstig verbruik (1:16). Verder heeft de auto bijzonder weinig last van zijwind, waardoor hij rustig rijgedrag heeft. Ideaal voor de langere afstand.

Het verbruik is wel afhankelijk van de kwaliteit van de getankte benzine. Als ik bij de ´witte pomp´ tank is het verbruik ca. 10% hoger dan normaal. Of ik daarbij 95 of 98 RON tank maakt niets uit.

De aanschafprijs is vrij fors, maar uit eerdere ervaring met de Golf IV vertrouw ik erop dat de restwaarde van de auto ongetwijfeld ook hoog zal zijn.

*** Update 16-04-2004 ***

Na 3 maanden / 12.500 km nog steeds erg tevreden met de Golf V. Ondanks het feit dat het een vroege auto uit de serie is, tot nu toe geen enkel probleem gehad.

Wat ik eerder nog niet genoemd had is de uitstekende kwaliteit van de stoelen. Ook langere afstanden zijn er prima op uit te houden.

Met zwavelarme benzine is de auto nog zuiniger dan wanneer er RON 95 of 98 wordt getankt.

*** Update 09-01-2006 ***

Inmiddels heb ik de auto ingeruild op een nieuwe BMW 318i. Bij ca. 30.000 km nog een (klein) probleempje gehad met ESP. Dit gaf telkens een foutmelding. Het bleek achteraf vrij onschuldig te zijn: er lag een schoefje in de dorpel en dat raakte wel eens een sensor.

Tussen de beurten in (30.000 km en 60.000 km) heb ik geen olie moeten bijvullen.

Verder viel mij de afwerking van de auto een beetje tegen in vergelijking met de Golf IV. Deze is zeker niet perfect naar mijn mening ook voor andere nieuwe Volkswagens. De reden dat ik voor een ander merk gekozen heb is mede hierdoor bepaald. Voor wie hier echter geen boodschap aan heeft is de Golf V zeker een goede auto.

- Storing ESP
- Sensor uitlaatgasmeting defect

Beide problemen zijn naar volle tevredenheid door de dealer verholpen.

• Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee