Volkswagen Golf 1.6 16V (2000)
| Uitvoering | Golf 1.6 16V |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2000 |
| Jaar van aanschaf | 2006 |
| KM-stand bij aanschaf | 28.000 km |
| KM-stand laatst | 78.500 km |
Zodra ik begon te merken dat mijn bmw aan vervanging toe was, ben ik op zoek gegaan naar een jonge auto met weinig kilometers tegen een scherpe prijs.
Op internet kwam ik een mooie golf tegen. oorspronkelijk was ik op zoek naar een diesel maar een lichte benzinemotor kwam ook in aanmerking.
Na een uitgebreide proefrit was ik meteen verkocht. Ik had twijfels omdat het 1.6 met 105 pk is maar die bleek toch snel genoeg voor mij te zijn.
Het betreft een basis model van de golf 4 die zowat alle opties van de highline heeft behalve leder bekleding en climatronic. Zelf het ik er nog een schuifdak in laten bouwen.
Deze auto stuurt en rijdt heel lekker, ook na lange afstanden stap je probleemloos uit. Ik ben 1.95m groot en ik kan perfect zitten, het stuur en de stoel zijn op verschillende manieren ideaal in te stellen.
Ik snap niet dat mensen beweren dat een standaard golf op standaard 15 inch wielen een slecht weggedrag heeft. hier op autoweek lees ik dat meerdere malen terug maar ik heb hier geen klachten over.
Na 2,5 jaar wordt het tijd voor iets anders. Volgende week ruil ik deze in voor een BMW 316 compact E46.
Bij 60.000 kilometer een hele dure beurt gehad van ongeveer 1600 euro waar van alles bij vervangen moest worden.
hier een kleine opsomming:
-distributieriem (om de 5jaar)
-waterpomp (lek)
-een versleten rubberen ophangpunt aan de assen
-radiateur (gebarsten)
en nog wel een paar dingen die ik vergeten ben.
Hij start altijd direct en zonder problemen maar hier tegenover staan de hoge onderhoudskosten bij de Vw-dealer
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Test: Volkswagen Golf GTI Edition 25 - na vier jaar werd Golf 4 GTI wel leuk

Deze Volkswagen Golf R32 is een ingetogen beest - In het Wild

Volkswagen Golf R32 (2003) vs. Alfa Romeo 147 GTA (2003) - Dubbeltest dikke youngtimers met V6

VW Golf R 20 jaar, wat betaal je voor een R32?