Volkswagen Golf 1.4 TSI 122pk Highline (2010)

Uitvoering | Golf 1.4 TSI 122pk Highline |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Eerste indruk...
Afgelopen dinsdag onze nieuwe Golf 1.4 TSI in ontvangst genomen.
Als medewerker van VW natuurlijk wel een beetje subjectief, maar in mijn review zal ik trachten zo objectief mogelijk te zijn en vooral praktijkervaring EN verbruik te beschrijven. Cijfers liegen tenminste niet, haha.
Sinds 18 jaar ben ik werkzaam in de auto's en de keuze is bewust gemaakt voor een TSI 122 pk, daar ik afgelopen jaar enige tijd heb kunnen rijden in een 140 pk met compressor en die klonk mij wat ruw in de oren.
Ook de keuze voor een Highline was na bestudering van de prijslijst snel genomen. Sterker nog: bijna 80% van de verkochte Golfs 6 is bij ons bedrijf een Highline!
Onze Golf is verder uitgerust met een RCD510 (touchscreen en wisselaar), Licht & Zicht-pakket 1, 4 deuren en een I-Pod aansluiting. Kleur is Silverleaf metallic... In mijn ogen DE kleur voor een Golf 6... (subjectief, oeps!)
Ik rijd elke dag zo'n 40 km met de auto, grotendeels op een 80-km weg en het geluidsniveau is perfect! De cruise control staat voor meer dan 75% ingeschakeld tijdens dit traject en het verbruik zit dan rond de 7,4 l/100 km (dit is boordcomputerweergave) na de 1ste tankbeurt weet ik of het afwijkt...
Het geluid uit de speakers is prima en de bediening via het multi-stuur is vrij eenvoudig. Je weet de knoppen blindelings te gebruiken.
De zit van de stoelen is voor mij super (ruggewervel onderin is kapot) en de lendesteun heeft 2 standen voor de bolling via een eenvoudige hendel aan de zijkant van de stoel. De 'echte' zit achter het stuur moet ik nog even uitvogelen gedurende de eerste km's, maar ik vind deze veel beter dan in de Golf 5 (maar heb toen even gereden met een Trendline die andere stoelen heeft!).
Voor mensen die moeten kiezen is de Highline qua uitrusting en prijs gewoon de beste keus, zeker ook als je net als wij de auto niet na 3 jaar weer wil inruilen en dus wat luxe om je heen wil hebben.
Binnenkort meer over de Golf, waardoor ik vanwege mijn HSV kenteken nu aanhanger ben van de voetbalclub uit Hamburg :) .