Volkswagen Golf 1.4 TSI 122pk Highline (2008)
Uitvoering | Golf 1.4 TSI 122pk Highline |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Golf 6 1.4 TSI 122pk Highline
Waarom, de keuze.
Vroeger reed ik veel meer kilometers en was dus een diesel voor de hand liggend.
Mijn eerste diesel was een Golf 3 1.9 TDI 90pk in een speciale uitvoering.
Reed erg lekker, vooral door de trekkracht bij lage toerentallen.
Maar goed in 2002, toen deze 8 jaar oud was, ingeruild tegen een Golf 4 1.9 TDI 110pk Highline van 4 jaar oud, met airco, cruise control, betere stoelen en nog meer snufjes. Heerlijke auto.
In 2009 al eens naar een Golf 5 gekeken maar die vond ik eigenlijk niet zo mooi, niet dat het echt “nodig” was, maar de Golf 4 was alweer 11 jaar oud, wat meer onderhoud…. Aan de andere kant, nog geen 200.000 km op de teller dus voor een diesel niet echt veel.
Inmiddels ook niet echt meer rendabel om een diesel te rijden. Maar de trekkracht bij lage toerentallen vind ik wel erg lekker rijden. Toen kwam ik een stukje tegen over de nieuwe TSI motoren van VW. Kijk zoiets leek me wel wat.
De Golf 6 was inmiddels natuurlijk ook al uit en die vond ik wel weer erg mooi, vooral in de Highline uitvoering, maar ja nog te nieuw en daar had ik de centjes niet voor.
Toen ben ik ook maar eens gaan kijken wat andere merken zoal te bieden hadden.
Renault Megane, Opel Astra, Ford Focus, het was het allemaal niet, ik kwam toch steeds weer terug op de Golf 6.
Dus dan nog maar een paar jaar doorrijden met mijn 4tje en gaan uitkijken naar een leuke 6.
Het voordeel daarvan is dat je dan meer de tijd hebt om tweede hands toch helemaal de auto te vinden die je wilt hebben.
Maar na de laatste beurt/APK van mijn dieseltje kwam wel naar voren dat er een aantal wat grotere reparaties aan zaten te komen, wat de nodige kosten met zich mee ging brengen.
Dus ben ik op zoek gegaan naar een Golf VI 1.4 TSI Highline 122 pk in de kleur Shark Blue met porto velgen, ja duh.. dat vind je dus niet, dacht ik.
Kom ik in juli 2010 deze Golf tegen bij een Bovag garage, het was hem helemaal maar een beetje te duur.
Om een lang verhaal kort te maken het is hem dus toch geworden.
Wat een heerlijke auto, je kan lekker rustig cruisen en als je wat verder doortrekt is hij lekker sportief. Motortje is heerlijk rustig (helemaal natuurlijk in vergelijk met een diesel) en nauwelijks wind of banden geruis.
Het is een vijf deurs en de ruimte achterin is beter dan de 4, maar de kofferbak is daarentegen wel wat korter, maar ja die extra beenruimte moet ergens vandaan komen.
Je kan de regleuning naar beneden klappen voor extra ruimte dus das verder geen probleem, wat mij wel opviel is dat je de zitting niet kan opklappen zoals in de 4 en de laatvloer daardoor dus minder vlak is.
Stoelen met Alcantara bekleding zitten perfect en binnenafwerking vind ik ook erg netjes en mooi.
Het “klokklok” geluid van de balletjes in de kofferbak, zoals je dat tegenkomt op verschillende reviews, heb ik een paar keer gehoord maar nog niet als hinderlijk ervaren, misschien neem ik de drempels wat rustiger.
Het verbruik valt mij tot nu toe best mee, wat snelweg en wat bootschappen ritjes gemiddeld 12,3 km/ltr, ritje snelweg met cruisecontrol op 125 km/u, 14.2 km/ltr.
Ritje binnendoor met 30, 50, 80 en 100 weggetjes, veel drempels en een pittige rijstijl 14,3. Gemiddeld met eerste tank 1 op 13,3. Vind ik best netjes.
12.000 km
Geen problemen, alleen maar heel veel plezier. Verbruik met winterbanden, verdeling korte en wat langere ritten ongeveer gelijk en een snelheid van ongeveer 130 km/u op de teller op de snelweg, wat volgens de tomtom 122 km/u werkelijk is, 12,8 km/ltr.
PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Volkswagen Golf 2.0 GTI xenon, airco, stoelverw, scherm
- 2009

Volkswagen Golf 2.0 GTI Edition 35 / Aut / Navi / Cruise / Led / Dealer Onderhouden
- 2011

Volkswagen Golf 2.0 TFSI GTI | Navi | Autom. Airco | Cruise Control | LMV | Trekhaak | APK tot 29-10-2025!
- 2008