Volkswagen Golf 1.4 16V (2001)

| Uitvoering | Golf 1.4 16V |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2001 |
| Jaar van aanschaf | 2008 |
| KM-stand bij aanschaf | 79.000 km |
| KM-stand laatst | 104.500 km |
Ik heb in januari 2008 een Golf 1.4 uit 2001 aangeschaft, hij bevalt tot op heden zeer goed, rijdt zuinig, trekt goed voor een 1.4 motor en is lekker comfortabel.
Ik rijdt ongeveer 25000-30000km in een jaar dus achteraf was een diesel waarschijnlijk een betere optie geweest, maar tot op heden nog geen spijt van gehad. Ook het vermogen niet, je kan makkelijk tot over de 4000 toeren doortrekken en is daardoor vrij vlot(wel wat minder zuinig op dat moment!)
Afgelopen zomer met een volgepakte auto naar Italie steeds 140 kunnen rijden.
Het enige is dat als ik de airco aanzet het vermogen wel iets lijkt te verminderen.
Heb dus weinig te klagen over deze auto, hoewel ik over ongeveer 1,5jaar toch 100% zeker voor een zwaardere motor ga.
Dit is nu mijn 2de auto, heb hiervoor een Peugeot 306 uit 1994 gehad, veel problemen (onder andere door de foute garage waar ik heb had gekocht)
De koplampen vervangen gaat zeer lastig, tot nu toe 1 keer hoeven doen maar lukte wel.
Hij lijkt wel olie te drinken, inmiddels sinds aanschaf 3 x 1 liter olie moeten bijvullen.
Heb 2 keer een brandend lampje, onder andere oliedruk en motorvermogen gehad, bleek achteraf alleen een kapot zendertje, is door de garage probleemloos en kostenloos vervangen.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Test: Volkswagen Golf GTI Edition 25 - na vier jaar werd Golf 4 GTI wel leuk

Deze Volkswagen Golf R32 is een ingetogen beest - In het Wild

Volkswagen Golf R32 (2003) vs. Alfa Romeo 147 GTA (2003) - Dubbeltest dikke youngtimers met V6

VW Golf R 20 jaar, wat betaal je voor een R32?