Volkswagen Golf 1.3 CL (1990)
Uitvoering | Golf 1.3 CL |
Bouwjaar | 1990 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Slecht onderhoud nekt zelfs het beste merk
Deze auto stond anoniem in een hoekje bij een grote tweedehandsautodump. (Ander woord heb ik er niet voor, al vond de man zichzelf dealer)
We kwamen eigenlijk voor wat anders maar daar had de roestduivel toegeslagen. Deze auto was in elk geval qua carrosserie nog keihard.
De auto had relatief weinig kilometers gereden en was volgend de verkoper "dealeronderhouden" Distributieriem was bij 65000 vervangen dus leek het een aantrekkelijke koop.
We hebben de auto voor 950 Euro meegekregen met apk. Behalve het onterecht verlenen van de apk (o.a. spekgladde banden, gescheurde koplampen en ruitenwissers tot de draad versleten) bleek helaas ook technisch eea mis.
Gelukkig had ik in het dorp een garage die zich er wel over wilde ontfermen en zo is er oa een andere versnellingsbak onder gezet en andere slijtagezaken bijgewerkt.
Alles bij elkaar voor nog eens 1000 Euro aan reparatiekosten over de maanden verspreid. Achteraf bezien hadden we t beter kunnen laten maar omdat er steeds weer iets kwam toch maar gedaan.
Toen de auto eenmaal weer echt rijvaardig was heb ik er nog een poosje tevreden gebruik van gemaakt. Het is een heel basic karretje, met maar vier versnellingen en verder alleen dat wat strikt noodzaak is. Maar het rijdt en het zit droog. Je kunt er ook nog aardig wat bagage in meenemen en het verbruik was gemiddeld 1:13 (met veel stadsritten) Wegenbelasting is ook relatief laag dus afgezien van het wegwerken van het achterstallig onderhoud is zo'n golfje aantrekkelijk als je een krappe beurs hebt.
Nadeel voor de evt achterpassagiers: de achterramen kunnen niet open, ook niet een kiertje. (Als het een beetje warm wordt mag je medelijden hebben met de achterpassagiers)
Ondanks het slechte/achterstallige onderhoud heeft dit karretje me nog nooit laten staan.
Wel begon ik koelvloeistof te verliezen (geen idee waar) en moesten de achterbanden zo langzamerhand vervangen. En dat was voor mij het signaal om naar een andere auto uit te kijken; anders had ik er nu misschien nog wel in gereden.