Volkswagen Golf 1.2 TSI 105pk BlueMotion Techn. Highline (2011)

Volkswagen Golf 1.2 TSI 105pk BlueMotion Techn. Highline (2011)

UitvoeringGolf 1.2 TSI 105pk BlueMotion Techn. Highline
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

Eerste week in de Golf!

• 750 km

Net mijn eerste week met de Golf 1.2 TSI DSG Highline erop zitten. Besteld als nieuwe lease auto, samen met Executive Plus pakket, Parkdistance control, elektrische ramen achter (waarom is dit niet standaard???) en multimedia aansluitbox.
De overstap van mijn vorige auto (Saab 9-3 Sport Estate) was minder groot dan hij lijkt. De keuze voor de Golf is enerzijds om wat 'groener' te rijden, maar ook noodgedwongen door het verlagen van leasebedragen bij mijn bedrijf.
Ik moet zeggen: de Golf bevalt zeer goed. De keuze voor de Highline uitvoering is mede ingegeven door de goede stoelen. Ik ben bijna 2 meter en in vorige auto's heb ik vaak last van mijn rug gehad. Deze stoelen zitten fantastisch.
Het interieur van de Golf met het Executive Plus pakket is erg compleet. Het RNS510 systeem met alle aansluitmogelijkheden (HDD, SD, USB en iPhone) werkt zeer goed. Gelukkig kunnen tegenwoordig alle telefoons met de telefoonvoorbereiding plus zonder externe- sim ook probleemloos via Bluetooth aangesloten worden. Aangezien ik een Blackberry en iPhone heb, was dit een absolute must.
De DSG versnellingsbak was een andere belangrijke voorwaarde. Deze is heerlijk voor de files, alhoewel ik wel vind dat hij traag reageert op het gaspedaal.
Ook is de Golf zeer stil, met 130 km/h draait de DSG bak +/- 2250 toeren. Zeer comfortabel op de lange afstanden dus.
De 1.2TSI stelt qua prestaties absoluut niet teleur. Wat me wel tegenvalt is het verbruik. Dit is voor veel mensen toch de reden deze auto aan te schaffen. Op de eerste tank heb ik gemiddeld 7,5/ 100 km gehaald. De fabrieksopgave gecombineerd is 5,3/ 100 km. Dit is een ruim 40% hoger verbruik, ondanks veel snelwegkilometers!
Heb er overigens een navilock in gekregen, om diefstal van de RNS510 te voorkomen. Dit is veel minder lelijk dan je zou verwachten.

1e maand zit erop

De eerste maand in de nieuwe Golf zit erop. De DSG heb ik intussen leren waarderen en gebruiken. Wat begrip voor de langzame reactiesnelheid van de DSG helpt met invoegen/inhalen. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat mijn verbruik langzamerhand aan het dalen is.
Gemiddeld tot nu toe is 7.0/ 100, maar dit is veel in file rijden. Een normale rit zit meer in de buurt van 6.2/ 100 km. Nog steeds vind ik dit aan de hoge kant, het in de folder geclaimde verbruik van 4.5/ 100km buiten bebouwde kom is onmogelijk te realiseren.
Het comfort van de auto is erg goed. Stoelen zitten fantastisch en geluidsniveau is zeer laag. Absoluut geen straf om lang mee onderweg te zijn.

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf