Volkswagen Golf 1.5 TSI 150pk Highline Business R (2018)
Uitvoering | Golf 1.5 TSI 150pk Highline Business R |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Golf Business R, mooie uitvoering, geweldige kleur
Eind maart 2018 deze auto gekocht. Ik kom van een golf TDI bluemotion die op dat moment bijna 4 jaar oud was. Ja, ik ben van de diesel afgestapt vanwege het slechte imago. Ik verwachtte dat dit de inruilprijs negatief zou beïnvloeden (toen en in de toekomst). Inruilprijs verschilde flink per dealer maar de uiteindelijke prijs die ik er voor kreeg was prima. Wat ook bijdroeg aan het besluit om van de diesel af te stappen was het feit dat ik minder km's dacht te gaan maken (van 23.000 naar 17.000) en dat de huidige generatie benzine-motoren best zuinig zijn. In de praktijk zit ik nu op 15.000 km.
Nu mijn ervaringen met de nieuwe auto.
Ik heb gekozen voor een Golf Business R met 1.5 tsi 150 pk. De auto was een voorraad-model. Helaas zat hier alleen led dagrijverlichting op en ombouwen naar led plus was me te prijzig. De virtual cockpit vind ik er erg strak uit zien. De massagestoel is een leuke bijkomstigheid die je in de praktijk weinig gebruikt. Het infotainment systeem Composition Media is erg mooi alleen wel vingerafdrukgevoelig. Ik gebruik google maps via android auto. Werkt perfect en je kaarten zijn altijd up-to-date.
Ik vind de auto er erg sportief uitzien met het business R-pakket (exterieur). En de kleur is geweldig (Lapiz Blue). Ik heb hier al erg veel reacties op gehad. Ook de 17 inch Sebring velgen doen het erg goed.
Ik heb nog geen enkele onvolkomenheid kunnen ontdekken. De cilinder-uitschakeling werkt perfect. Je merkt er vrijwel niets van. Het rijden is deze auto is elke keer een feestje. Met de 150 pk is het lekker optrekken maar dat zie je dan uiteraard meteen in het verbruik terug. Ik rijd er vrij veel korte stukjes (minder dan 10 km) mee maar ondanks dat kom ik toch op een gemiddeld verbruik van 1:16. Met de TDI Bluemotion kwam ik gemiddeld uit op 1:20.
De ruimte achterin is vrij krap maar dat krijg je met langer wordende kinderen (die toch steeds minder mee gaan).
Conclusie: Een fijne, sportieve, degelijke auto welke met de nieuwe 1.5 TSI 150 pk evo-motor een schot in de roos is.