Volkswagen Caddy Combi 1.9 TDI 105pk Turijn Comfort (2005)

Volkswagen Caddy Combi
Volkswagen Caddy CombiVolkswagen Caddy CombiVolkswagen Caddy CombiVolkswagen Caddy CombiVolkswagen Caddy CombiVolkswagen Caddy Combi - interieurVolkswagen Caddy Combi - interieur

UitvoeringCaddy Combi 1.9 TDI 105pk Turijn Comfort
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

Ondanks alle problemen, zie hieronder, bevalt de auto opzich uitstekend. Bij de bouwmarkt valt de mond open van iedereen wanneer gipsplaten, balken, cementzakken naar binnengaan en de achterklep nog steeds dicht wil. Heerlijk die ruimte. Een dubbele deur is zo duur, anders had ik die genomen. Denk dat die beter bevalt.

Omdat we meer dan 3 kinderen hebben, maken we gebruik van de 3e bank. Duur in de aanschaf, lomp om te verwijderen, maar degelijk als graniet. De kinderen willen allemaal achterin zitten omdat de bank goed zit en ze over de hoofden van de voorzitters heen kunnen kijken door de voorruit. Jammer dat het geen 3 persoonsbank is, had best gekund vanwege de ruimte.

De spiegels zijn ideaal. Wat een panorama naar achteren. Heb je koude handen, hou ze tegen de spiegels want de verwarming van de dingen staat zeker op 40 graden. Ze zijn dooi voor je de straat uit bent.

Ik heb de fout gemaakt om zelf de trekhaak te monteren. Vond dat ik die 750 euro zelf beter in de zak kon houden. Het is me gelukt maar vraag niet hoe. De auto is zogenaamd voorbereidt voor een trekhaak, maar het betekent wel dat je totaan de versnellingspook de zaak los moet maken om de naar schatting 15 stekkerverbindingen te kunnen maken. Begrijp eigenlijk niet goed waarom dat niet verder voorbereid kan worden. Het gaat misschien om 5-10 euro aan extra materiaal. Riekt naar onderonsje van fabrikant, toeleveranciers en dealers.

Op de weg geen problemen. Rijdt goed alleen bij een drempel waan je je in een attractie van de Efteling. De starre as is heerlijk voor de caravan en de bouwmarkt maar matig je snelheid bij een drempel. Verder trekt de motor goed met een caravan in de bergen en ook voor het stoplicht hoef je je echt niet te schamen.

Ik heb zeker geen spijt van de aankoop. Het verbaasd me zeer dat met deze wagen niet geadverteerd wordt. Of is het een bedreigende concurrent voor de Touran.... Bij onze oosterburen zie je ze aanmerkelijk meer rijden. Ik loopt nu tegen het eind van de garantie en hou een beetje mijn hart vast wat er gaat gebeuren. Dat punt doet mij twijfelen of ik weer een VW zal kopen.

XX Auto is gevoelig voor kraakjes, speciaal wanneer hij koud is
XX Comfort systeem is vervangen omdat de voorramen 3x spontaan open gingen. De derde keer regende het.... Ik heb toen ook de stand laten blokkeren waarmee via de sleutel de ramen bediend kunnen worden.
XX Sinds ik een caravan getrokken heb van 900 kg in de 8e week kraakt het plafond bij iedere drempel/stoep/hobbel maar alleen wanneer de temp buiten boven de 15 graden is. De dealer heeft er 4 keer naar gekeken, plafond eruit, rubber eronder, etc. maar geen resultaat.
XX De auto staat nu al meer dan 3 weken op de brug omdat het vliegwiel stuk is of in onbalans. Dit onderdeel schijnt nergens op voorraad te wezen en moet eerst gemaakt worden. Valt nog net binnen de garantie anders 1500-2000 euro.... Het schijnt een bekend probleem te wezen bij deze serie, de monteur wist binnen 3 seconden wat het was.....
XX Ik merk op dat bij VW deze wagen tussen wal en schip valt. Is het een bedrijfsauto met personen insteek of andersom. Bij problemen wordt hij dus heen en weer geschoven tussen de bedrijfsautoafdeling en de personenautoafdeling. In mijn geval dus 15 km afstand.