Toyota Yaris 1.5 Full Hybrid Dynamic (2016)
Uitvoering | Yaris 1.5 Full Hybrid Dynamic |
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Een nieuwe start
Wordt vervolgd.
Eerste onderhoud
De tijd vliegt.
Het is bijna 6 maanden geleden dat ik mijn gebruikte Yaris Hybrid in ontvangst nam .
Gisteren in de garage geweest voor de geplande 30 k onderhoudsbeurt.Met mijn kilometrage zou ik bijna 2,5 keer per jaar voor onderhoud naar de garage moeten gaan.
Ik heb gekozen voor een budget beurt van 221 euro .Je kijgt dan geen pechhulp service voor de volgende 15ooo km maar het is voordeliger om dit bij je verzekering te laten dekken (in dit geval)
Ik heb geen op af aanmerkingen over de Yaris.Automatisch rijden brengt meer rust in het almaar drukker wordend woon/werkverkeer.
brandstofverbruik 4,9 l /100km (zomerbanden)
brandstofverbruik 5,3 l/ 100km (winterbanden) Dit is bij lange na niet het theoretisch (laboratorium) verbruik uit de folder. Het is wat het is.
60000 km beurt
Bijna een jaartje verder en mijn Yaris was toe aan een volgende onderhoudsbeurt.
Veel valt er niet te vertellen over de gereden kilometers in de tussenliggende 11 maanden.Het is een Toyota en rijdt dus ook als een Toyota.Met een gemiddeld verbruik van 5,2 l/100 km. kan ik leven, zeker met winterbanden.
De enige zaken die vervangen werden zijn de voorruit en achterruit wisser.
Vanaf nu gaan de jaarlijks te rijden kilometers onder de 10000 komen.
Verkoop Yaris
Na 5 jaar heb ik besloten om mijn Yaris in te ruilen op een Volvo V40