Toyota Yaris 1.3 16v VVT-i Cool (2008)

autoreview

Toyota Yaris
Toyota YarisToyota YarisToyota YarisToyota YarisToyota YarisToyota YarisToyota YarisToyota YarisToyota Yaris - interieurToyota Yaris - interieurToyota Yaris - interieurToyota Yaris - interieur

Signalement

UitvoeringYaris 1.3 16v VVT-i Cool
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008
KM-stand bij aanschaf21.000 km
KM-stand laatst28.500 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Van voldoende naar onvoldoende

 • 28.500 km

De Yaris was voor mij een tijdelijke auto maar ik heb er toch 5 maanden in gereden. Ik kreeg de auto toegewezen als voorloopauto want anders had ik hem zeker nooit uitgekozen (op zijn looks of prestaties).
Na het in ontvangst nemen van de sleutels en de eerste kilometers te hebben gereden was ik er best tevreden over. Wat je noemt een grappig autootje, puur voor het vervoeren van 2 personen van A naar B zonder bagage. Er passen namelijk geen grote mensen achterin en de bagage ruimte is groot genoeg voor 1 sporttas. Dit maakt het dus al een niet erg praktische auto.
Na een aantal weken merkte ik ook dat de auto erg langzaam warm word (in de winter) en dat zelfs de ramen van binnen beslaan en 's nachts van binnen bevriezen. Erg lastig elke morgen voor je naar je werk gaat want probeer maar eens aan de binnenkant te krabben. Ook merkte ik steeds vaker dat de auto rare geluiden maakt als je het stuur helemaal om gooit (raar knakkend geluid) en als je wat harder op trekt dan maakt de motor steeds meer bijgeluiden alsof er iets los zit.
Naast bovenstaande onvolkomenheden vindt ik de auto erg veel herrie maken bij 120 km/uur en vindt ik het lastig om de auto naar zijn 5e versnelling te schakelen. Ook remt de auto erg houterig alsof de rem binair is, namelijk aan of uit en het vraagt erg veel feeling en vele maanden rijden voordat je er eens voorzichtig mee kunt remmen.
In de bochten, op een rotonde of bij het wegtrekken merk je ook dat de auto erg weinig grip heeft. Hij heeft dan ook vaak onderstuur en slippende banden waardoor je er mee gaat rijden alsof je de prototype Yaris rijder bent. Ook op het rechte stuk is de auto niet erg vlot maar dat had ik ook niet verwacht.
Misschien zou je dan verwachten dat het een zuinige auto is maar ook daar kun je je lelijk vergissen. Je zult regelmatig bij het tankstation staan.
Conclusie: Zelfs als je een auto niet op zijn looks uit zou kiezen maar op prestaties, gemak of comfort dan zou ik nooit een Yaris aanbevelen. Al helemaal niet voor de prijs die je er voor betaald want daarvoor vindt je echt wel een betere auto.

2,5
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  2
 • Comfort
  3
 • Kosten
  2
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Toyota Yaris

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (14)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens