Toyota Yaris 1.0 16v VVT-i (2002)
Uitvoering | Yaris 1.0 16v VVT-i |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Deze auto lijkt op het eerste gezicht van buiten gezien erg klein, maar als je op de bestuurdersstoel gaat zitten heb je echt het gevoel of je in een mpv achtige ’grote’ auto zit! Diegene die op de passagiersstoel zit heeft erg veel beenruimte mits niemand achterin zit. De achterbank is naar voren en naar achteren te verstellen, waardoor je de beenruimte voor de achterpassagiers en de kofferruimte vergroot/verkleind.
Het dashboard heeft een erg aangename look en indeling. Je hebt veel opbergruimte onder het stuur in het middenconsole en ook in en boven je dashboardkastje.
Nu het rijgedrag: voor een 1.0 is het een erg pittig autootje. Ik geef toe dat het in de stad erg goed vertoeven is met deze auto en erg vlot mee kan rijden met de rest. Op de snelweg moet je als je vlot wilt inhalen af en toe terugschakelen van zijn 5 naar zijn 4, maar dat is ook geen probleem. De auto is wel erg rumoerig op de snelweg, maar dat went wel. De Yaris is erg zuinig en rijdt toch wel gemiddeld 1 op 18 of meer!!! Het is dus een erg goede auto voor het geld!
Mijn afdekrubbers van het koppelingspedaal is losgeschoten, waardoor ik nu een kaal koppelingspedaal heb die erg glad is als het geregend heeft.
Verder bleef mijn koppeling hangen, omdat er slijtage ontstond in de binnenbekleding van het pedaal dat telkens op de bekleding werd getrapt. Hierdoor ontstond slijtage van de bekleding wat resulteerde dat het koppelingspedaal bleef haken achter de bekleding.
Verder geen klachten gehad!