Toyota Prius Wagon 1.8 HSD Aspiration 95CO2 (2013)

Toyota Prius Wagon 1.8 HSD Aspiration (2013)

UitvoeringPrius Wagon 1.8 HSD Aspiration
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2013

De eerste kilometers

• 225 km

Op 3 januari mijn nieuwe Prius Wagon op mogen halen.

Kleur: Ultra Silver
Geleverd op winterbanden met dezelfde set velgen als standaard.
Gekozen voor de Touch & Go Plus navigatie.
En als extra een "trekhaak" voor de fietsendrager en trekhaakkoffer (groot gezin :D)

Aflevering door Autoplaza in ALkmaar ging super.

Eerste 225km inmiddels gereden, voelt vertrouwd en heel Toyota aan. Eerste noodstop al gemaakt....alles werkt pffffft.

Ik ben vooral benieuwd naar het verbruik, wordt vervolgd!!

We worden al aardig vrienden

Na bijna 3000km nog steeds erg tevreden met mijn Prius Wagon. Het wennen aan de automaat en hybride (tov mijn Verso Diesel) gaat soepeler dan gedacht.

De ECO stand is wat mij betreft verschrikkelijk, dat is geen rijden. De auto reageert niet meer op het gaspedaal en dat geeft een onprettig gevoel. Daarnaast heb ik gen verschil in verbruik kunnen ontdekken met "standaard".

Het krakende geluid bij het wegrijden heb ik ook. Volgens de dealer komt het door de luchtvochtigheid (vliegroest op de schijven) in combinatie met het zwellen van de remblokken. Ik kijk het nog even aan maar het is wat mij betreft een vreemd verhaal.... waarom dan alleen rechtsachter en niet op alle schijven??

Mijn linker koplamp vertoont condens en druppeltjes. Blijkt bij de tegenwoordige koplampen (geen drukvaste behuizing) vaker voor te komen. Het moet volgens de dealer alleen wel weggaan als de lamp warm is. Ik houd het in de gaten, volgens mij wordt het erger in niet minder. Het lijkt me dat ze daar best wat aan kunnen doen.

Het verbruik valt me enorm tegen, gemiddeld 6,7L/100km (1:16). Wel veel snelweg kilometers maar dat moet gemiddeld genomen niet zo heel veel uitmaken. Cruisecontrol op 127 lijkt me toch geen drama.

Enige "minpunt" wat ik heb, maar dat ligt aan de variomatic is het toerental en daarmee het lawaai als je bijvoorbeeld op de cruisecontrol een tunnel uit komt rijden. Vol op het gas als je weer naar boven gaat. Ik had van de week een collega mee die dacht dat de boel uit elkaar zou knallen.

Tot over een paar duizend km