Toyota Prius THSD Comfort (2008) #11
Uitvoering | Prius THSD Comfort |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Toyota Prius een gezinsauto?
Ik heb de auto als lease auto in gebruik genomen. Ik heb een gezin waar ik regelmatig in het weekend mee op pad wil.
Ik heb een tweeling die gedurende het bezit van de Prius is geboren en een zoon van 6 jaar oud.
Ik zal iedereen maar meteen duidelijk maken dat de Prius absoluut geen handige gezinsauto is met kleine kinderen. De gordels werken namelijk verschrikkelijk. Als de gordels worden uitgetrokken om een maxi-cosi vast te zetten dan moeten ze volledig worden uitgetrokken en goed worden vastgehouden. Wordt dit niet gedaan en de gordel rolt iets terug dan kan deze niet meer verder worden uitgetrokken. Helemaal in laten rollen en dan weer helemaal uittrekken. Ze zijn daarnaast ook relatief kort. Ze passen net om een maxi-cosi heen. Het plaatsen van een maxi-cosi is dan ook een terugkerend drama geweest.
Een tweelingwagen in de kofferbak plaatsen kan alleen als de bodemplaat verwijderd is en er niks anders in de kofferbak ligt.
De auto rijdt verder prima. Geen motorische problemen gehad. De auto doet gewoon z'n werk en is geen paradepaardje op welk gebied dan ook. Een gemiddeld brandstofverbruik van 1 op 17. Alleen elektrisch rijden kan maar gedurende een kilometer en dan ook niet harder dan 45 km/h anders springt de benzinemotor aan. Na die kilometer is de accu bijna leeg.
Wel handig is elektrisch rijden als je 's avonds laat op een camping moet rijden.
Ik heb zo'n 80000 km gereden met de auto. Saai model, saai rijden.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee